Haberler

Karşıyaka'da Minibüsçüler Kontak Kapatıp Eylem Yaptı

Güncelleme:

İzmir Karşıyaka'da minibüs şoförleri, yolcu taşımacılığı yaptıkları güzergahlarındaki hatlara yeni minibüslerin sokulmasını protesto etmek amacıyla yolu trafiğe kapattı.

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde minibüs şoförleri, şehir içi yolcu taşımacılığı yaptıkları güzergahlarındaki hatlara yeni minibüslerin sokulmasını protesto etmek amacıyla yolu trafiğe kapattı.

Karşıyaka minibüs son duraklarından Bornova, Evka-5, Örnekköy, Onur Mahallesi, Gümüşpala, Evka-2 ve Cumhuriyet mahallelerine şehir içi yolcu taşıyan 240 minibüs şoförü sahibi, konvoy halinde Bahriye Üçok Bulvarı üzerinde kontak kapatıp yolu trafiğe kapattı. Minibüsçüler İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararı gereği güzergahlarındaki hatlara 17 yeni minibüsün getirilecek olmasının rant elde edileceğini ileri sürdü. UKOME'de rant elde edecek kararların kolaylıkla geçirdiğini ileri süren Onur mahallesi durak başkanı Mehmet Nuri Bagana, "Burada 240 arkadaşımızla tepkimizi ortaya koyuyoruz. Ne yazık ki Minibüsçüler Odası bazı kişilere rant sağlamakla meşgul. Bu güzergahta minibüs hatları 1,5 milyon liraya kadar satılıyor. Başka bir hatta sokulan minibüs, bir süre sonra Karşıyaka güzergahındaki hatlara alınıyor. Henüz 2 ay bile geçmeden minibüs hattı satılarak el değiştiriyor. Ortada büyük rant dönüyor. Buradaki arkadaşlarımla birlikte buna göz yummayacağız, mücadele edeceğiz. Bu güzergahta çalışan arkadaşlarımız yeni minibüslerin ilave edilmesiyle geçim sıkıntısı yaşamaya başladı" dedi.

Karşıyaka'nın en işlek caddesi Bahriye Üçok Bulvarını yaklaşık 1 saat trafiğe kapatan ve yolcu almayan minibüs şoförlerinin eylemlerini sonlandırması için polis ekipleri ikazda bulundu. Yapılan görüşmeler sonrası minibüsçüler kapatılan yolu açarken grup olaysız bir şekilde dağıldı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ulaşım Koordinasyon Merkezi Karşıyaka Örnekköy Bornova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title