Haberler

    Mını Vision Next 100

    CARMEDYA.COM – BMW’nin sürprizleri devam ediyor.

    BMW’nin sürprizleri devam ediyor. BMW Vision Next 100 ardından bir MINI olarak karşımıza çıkan fütüristik konsept ana markanın 100. yıl kutlamaları sırasında gelecek 100 yılda otomobile bakış açısını gösteriyor.


    Bir hatchback olması dışında güncel MINI modellerine benzeyen yanı az olan konseptin ön bölümü neredeyse tamamen şeffaf. Dev ön camıyla sürücünün görüş açısını genişleten aracın farları da farklı noktalara dağılmış LED üniteler şeklinde. Dev jantlara sahip olan otomobilin tekerlekleri gövdenin köşelerine çekilirken stoplar arka bölümü boydan boya geçmiş.



    Ön kapıları öne, arka kapılarıysa arkaya doğru kayarak açılan Vision Next 100 konseptinin içi minimalist bir tasarım sunuyor. İki kollu direksiyon simidi ve MINI modellerinin imzası haline gelen büyük yuvarlak gösterge gözlerden kaçmazken otonom sürüş özelliği sayesinde araç aslında bu ikiliye ihtiyaç duymuyor.


    Gelecekte sürücülerin MINI modellerini ortaklaşa kullanmak isteyebileceğini düşünen BMW, bu aracı tasarlarken otonom sürüş teknolojisine yatırım yapacak kiralama firmalarını da düşünmüş. Gövdesi üzerinde kişiye özel hologramlar taşıyabilen aracın bu özelliği, sürücüsünü tanımasıyla devreye giriyor.

    Kaynak: Carmedya.com / Otomobil

    Otomobil Haberler

    Bakmadan Geçme

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title