Haberler

Minderin Sultanları Olimpiyat Vizesi Yolunda"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Voleybolculardan detaylar-Türkiye Kadın Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü İsmail Kosukoğlu ile röportaj.- Milli güreşçi Hafize Şahin ile röportaj. CİHAN DEMİRCİ - Türkiye Kadın Güreş Milli Takımı, 2016 Rio Olimpiyatları öncesinde "büyük sınav" olarak bilinen son Dünya Şampiyonası için hazırlıklarını tamamladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Voleybolculardan detaylar- Türkiye Kadın Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü İsmail Kosukoğlu ile röportaj.- Milli güreşçi Hafize Şahin ile röportaj. CİHAN DEMİRCİ - Türkiye Kadın Güreş Milli Takımı, 2016 Rio Olimpiyatları öncesinde "büyük sınav" olarak bilinen son Dünya Şampiyonası için hazırlıklarını tamamladı.ABD'nin Las Vegas kentinde 9 Eylül'de başlayacak müsabakalarda ilk altıya kalan sporcular 2016 Rio Olimpiyatları'na katılabilecek. Türkiye Kadın Güreş Milli Takımı'na yer alan 8 güreşçi de büyük sınavın son kampını güreşin başkenti olarak bilinen Edirne'de yapıyor. Türkiye Kadın Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü İsmail Kosukoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olimpiyatlar öncesinde ABD'de düzenlenecek şampiyonasının ülkeler için büyük önem taşıdığını söyledi.İlk altıya kalan sporcunun direk olimpiyatlara katılabileceğini aktaran Kosukoğlu, "Her ülke bu şampiyonada olimpiyatların anahtarı olduğu için başarılı olmak isteyecektir. Olimpiyatların kurucusu Baron Pierre de Coubertin'in dediği gibi, 'olimpiyatlara katılmak çok önemlidir.' Bayrağımızı burada da dalgalandıracağız. Dünya Şampiyonası'ndan alacağımız başarılar bize moral olacaktır" diye konuştu.Dünya şampiyonası sonrasında üç turnuva daha düzenleneceğini aktaran Kosukoğlu, şöyle devam etti: "Şampiyonada 8 mili güreşçimiz mindere çıkacak. Son kampımızı Edirne'de değerlendirdik. Daha öncesinde Polonya turnuvası gerçekleştirdik. O turnuvadan iyi sonuçlar aldık. Olimpiyatlar için bize ümit veren sıkletler oldu, bilakis Yasemin Adar 'ağır sıklette olimpiyatlarda varım' dedi. Çok az zamanımız kaldı. Bir sakatlık olmadığı taktirde Yasemin ve milli güreşçilerimizden iyi sonuçlar bekliyoruz. Bu şampiyona bizim için çok önemli. İnşallah olimpiyatlara katılacak sporcu sayımızı artırırız. 2012 olimpiyatlarına bir sporcumuz katılmıştı, 2016 Rio Olimpiyatları'na katılacak sporcularımız altıda altı olsa 'hayır' demeyiz."Kosukoğlu, moral ve motivasyon anlamında ise Edirne topraklarında antrenman yapmanın sporculara iyi geldiğini kaydetti.-"Elimizden gelenin fazlasını yapacağız"Milli güreşçi Hafize Şahin ise şampiyonaya çok iyi hazırlandıklarını söyledi.Güzel bir hazırlık dönemi geçirdiklerini anlatan Şahin, şunları kaydetti: "Dünya şampiyonasında elimizden gelenin fazlasını yapacağız ve ülkemizi en güzel şekilde temsil etmeye çalışacağız. Dünya şampiyonasında bayrağımızı dalgalandırarak, İstiklal Marşımızı okutacağız. Öte yandan, Edirne, kadın güreşçiler için olimpiyat merkezi oluyor. Bu çalışmalar kadınlar için çok iyi başarılar ortaya koyacak. Türkiye'de kulüpler bu konuda yeterince iyi değil. Böyle bir çalışma başlattığı için bakanlığımıza teşekkür ediyoruz."Milli güreşçi Merve Kenger de müsabakalar öncesi hocaların takımı çok iyi şekilde hazırladığını söyledi. Her güreşçiyle tek tek ilgilenildiğini aktaran Kenger, "Amerika'daki Dünya Şampiyonası'nda ilk altıya giren olimpiyat vizesi alacak. Öncelikli hedefimiz tabi ki de olimpiyat vizesi almaktır" diye konuştu.

Kaynak: AA / Spor

Amerika Birleşik Devletleri Hafize Şahin Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title