Haberler

Minderin "Artist"eri Görücüye Çıkıyor

Güncelleme:

45. Dünya Artistik Cimnastik Şampiyonası 3 Ekim'de Çin'in Nanjing kentinde başlıyor.

45. Dünya Artistik Cimnastik Şampiyonası, 3 Ekim'de Çin'in Nanjing kentinde başlıyor.

Türkiye, 3-12 Ekim tarihlerinde Nanjing'deki Guangxi Gymnasium'da düzenlenecek şampiyonada 6 erkek ve 1 kadın sporcuyla temsil edilecek.

Erkeklerde, Ümit Şamiloğlu, Ferhat Arıcan, İbrahim Çolak, Ahmet Önder, Abdülkadir Baş ve Coşkun Boncuk, bayanlarda ise Demet Mutlu madalya arayacak.

İlki 1903 yılında Belçika'da düzenlenen organizasyona, 1915, 1917 ve 1919 yıllarında 1. Dünya Savaşı, 1942 ve 1946'da ise 2. Dünya Savaşı nedeniyle ara verildi. 4. kez Asya ülkelerinin evsahipliği yapacağı şampiyona tarihine bakıldığında, 112 altın, 85 gümüş ve 68 bronz olmak üzere toplam 265 madalyası bulunan Rusya Federasyonu, liderliği uzun süre elinde tutacak gibi görünüyor.

Madalya sıralamasında 70 altın, 34 gümüş ve 149 bronz ile Çin 2'nci, 47 altın 43 gümüş ve 41 bronz ile Romanya 3. sırada yer alıyor.

En iyi derece merhum Murat Canbaş'ın

Daha önce 15 kez katıldığı şampiyonada madalyası bulunmayan Türk Milli Takımı'nda, en iyi derece merhum sporcu Murat Canbaş'a ait. Türk cimnastiğinin yetiştirdiği en iyi sporculardan biri olan 1974 doğumlu Canbaş, Avrupa, Balkan ve Akdeniz şampiyonalarında elde ettiği başarıların yanı sıra 1994 Dünya Şampiyonası'nda finallere kalarak bir ilke imza atmıştı.

Almanya'daki organizasyonda, atlama beygirinde 7'nci olan Canbaş, Türk Milli Takımı'na Dünya Şampiyonası tarihinin en iyi derecesini kazandırdı ve aynı yıl geçirdiği trafik kazasında hayata gözlerini yumdu.

Bağcı: "Şampiyona olimpiyat yolunda büyük önem taşıyor"

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkan Vekili Emre Bağcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonanın 2016 Rio Olimpiyatları'na giden yolda büyük önem taşıdığını söyledi.

Erkekler sıralamasında ilk 24 takım içine girmeyi hedeflediklerini anlatan Bağcı, "İlk 24'e girmemiz halinde gelecek yıl yapılacak Dünya Şampiyonası'na daha fazla sporcu götürme hakkımız olacak ve bu da olimpiyatlara 3 yerine 4 sporcuyla giderek takım halinde yarışma imkanı verecek" dedi.

Olimpiyatlarda bireysel branşlarda finale kalma şansı olan 4 sporcuları bulunduğunu kaydeden Bağcı, "Ne kadar çok sporcuyla gidersek o kadar avantaj elde ederiz. Takımın en deneyimlisi Ümit Şamiloğlu, barfikste dünyanın en iyi sporcuları arasında yer alıyor ve madalya kazanma şansı çok yüksek. Takımın diğer sporcuları genç. En gencimiz Ahmet Önder, ilk kez Dünya Şampiyonası'na katılacak. Sporcularımızdan çok umutluyuz. Başından beri tüm hazırlıklarımızı ilk 24'e kalabilmek için yapıyoruz" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: AA / Spor

Çin Halk Cumhuriyeti Ümit Şamiloğlu Türkiye Nanjing Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title