Haberler

Minderde Partner Sorununa Radikal Çözüm

Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, milli güreşçiler Rıza Kayaalp, Taha Akgül, Selçuk Çebi ve Emrah Kuş’un antrenmanlarda partneri olmadığını belirterek, "Eğitim Kurulu ve Teknik Kurul’la bir toplantı yaptık. Gençler ve büyükler kategorilerini birleştirme kararı aldık.

Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, milli güreşçiler Rıza Kayaalp, Taha Akgül, Selçuk Çebi ve Emrah Kuş'un antrenmanlarda partneri olmadığını belirterek, "Eğitim Kurulu ve Teknik Kurul'la bir toplantı yaptık. Gençler ve büyükler kategorilerini birleştirme kararı aldık. Birbirlerini ateşlesinler diye bu şekilde bir alternatif düşündük" dedi.

Aydın, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 1. Avrupa Oyunları'nda milli güreşçilerin başarısını değerlendirdi. Bakü'de Avrupa'nın mini olimpiyatlarının yapıldığını söyleyen Aydın, Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası'nda geçen yıl grekoromende stilde 4 madalya hatırlatarak, 2015 yılında madalya sayısının gerilediğine dikkat çekti. Aydın, "Geçen yıl madalyalı sporcumuz olan Selçuk Çebi bu yıl milletvekili aday adayı olduğu için 4-5 ay antrenmansız kaldı. İkinci madalyalı güreşçimiz Yunus Özel'in antrenmanda kaburgası batmış. Bunu hocasına da söylememiş. 'Bir iğne yaptırırım, maça çıkarım, gene madalyamı alırım' düşüncesiyle gelmiş. Rakibi çırpmaya alınca savunamadı. Dünya ikincisi, Avrupa üçüncüsü olmuş bir güreşçimiz, orada demoralize oldu, morali bozuldu. Bizim de moralimiz bozuldu. Selçuk Çebi ve Yunus Özel keşke Avrupa Oyunları'na katılmasalardı, dünya şampiyonasına hazırlanıp katılsalardı diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Avrupa Oyunları'na hazırlık sürecinde milli güreşçiler Rıza Kayaalp, Taha Akgül, Selçuk Çebi ve Emrah Kuş'un antrenmanlarda partnerleri olmadığından yakınan Aydın, yönetim kurulunun bu duruma çözüm olarak, "Eğitim kurulu ve teknik kurulla bir toplantı yaptıklarını, toplantıdan gençler ve büyükler kategorilerini birleştirme kararı çıktığını" açıkladı.

Aydın, "Orada birbirlerini ateşlesinler diye bu şekilde bir alternatif düşündük. Brezilya Dünya Şampiyonası'na gidecek olan 1 ve 2 numaralı isimleri büyükler kampına aldık. Her gün takip ediyorum, bilgi alıyorum. Şu anda büyükler gençlere karşı mücadele veriyorlar. Dolayısıyla geçici olarak bir partner sorunu çözdük" dedi.

"1 KİŞİ ÇEKİMSER OY KULLANDI, DİĞERLERİ 'DEĞİŞSİN' DEDİ"

Milli güreşçi Rıza Kayaalp'in partnersiz olmasının büyük bir problem olduğunu belirten Aydın, "Ramazan ayından sonra Bakü'ye gideceğiz ve Azerbaycan'la birlikte ikili kamplar yapacağız. Bu kamplarda partner sorununu aşarak, güreşçilerimizi Dünya Şampiyonası'na hazırlayacağız" açıklamasında bulundu.

Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu'nun radikal kararlar alarak teknik kadrolarda değişiklik ve yeni bir yapılanmaya gitmesini değerlendiren Aydın, "Bayanlarla ilgili de teknik kadroda değişiklik yaptık. 15 kişilik bir teknik ekibin katılımında bir kişi çekimser oy kullanırken diğer 14 kişi teknik kadronun değişmesi yönünde oyunu kullandı. Dolayısıyla 'Yeni bir kanla, yeni bir heyecan yakalayabilir miyiz?' diye bayanlarda da değişiklik yaptık" dedi.

"OLİMPİYATA GİDEN YOLDA YENİ HEYECAN ARIYORUZ"

Bayanlar güreşçilerin ilk dönemlerde judodan devşirme sporcularla güreşerek antrenman yaptığını hatırlatan Aydın, şunları kaydetti:

"Şu anda kendi tabanımızdan gelen güreşçilerimiz var. Hakikaten madalyaya çok yakınlar. Diğer ülkelerde bayanlar erkeklerle birlikte antrenman yapıyorlar, dolayısıyla kendilerini çabuk geliştiriyorlar. Bizim inanç ve kültürümüze bu uygun olmadığı için bundan sonra bayanlarda güçlü olan ülkelerle ikili kamplar yaparak, onları geliştireceğiz, güçlendireceğiz. Serbest güreşte de aynı şekilde bir değişiklik yaptık. Bugüne kadar hizmet eden antrenörlere teşekkür ediyorum. Hepsi bizim arkadaşımız, dostumuz. Hepsinin Türk güreşine büyük katkısı var. Sporcu olarak, antrenör olarak söyleyecek bir şey yok. Ancak bir biz arayış içerisindeyiz, olimpiyata giden yolda yeni bir heyecan arıyoruz. Bu değişiklikle ikili, üçlü kamplarla en büyük hedefimiz, en büyük amacımız olimpiyatlarda madalya almaktır. Avrupa Oyunları'nda harita çıktı. Olimpik branşlarda 20 madalyamız var, 10'u güreşte. Güreş, Türk sporunun lokomotifi. Bizim Ahmet'le Mehmet'le işimiz yok, madalya için buradayız, madalya için bu değişiklikleri yapıyoruz. O arkadaşlara 'kötü' demiyorum, onların da çok büyük katkıları oldu. Bu değişiklilerle Türk güreşine yeni bir heyecan katabilir miyiz? Tek amacımız bu."

"YÜKÜMÜZ AĞIR, SORUMLULUĞUMUZ FAZLA"

Güreşte Rıza Kayaalp ve Taha Akgül'ün dışında altın madalya şansını değerlendiren Aydın, "Yükümüzün ağır, sorumluluğumuzun fazla olduğunu biliyorum. Bugün Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Baykan Bey'le de birlikte değerlendirdik. Yani güreş var, ikinci planda baktığımızda tekvando var. Başka madalya gözükmüyor" dedi.

Aydın, "Sorumluluğumuz çok büyük, Türk milletinin bizden büyük beklentisi var. İnanın diyetisyeniyle, psikoloğuyla, kondisyoneriyle kampta bilimsel anlamda ne tür eksikliğimiz varsa hepsini tamamladık. 2-3 aylık süreç içerisinde bunlar üzerinde yoğunlaştık ve eksiğimizi tamamladık. Ramazan ayından sonra diyetisyen, kondisyoner, psikolog kampta olacak. Bunlar bizi yüzde 1 bile etkilese bizim için çok önemli. Yönetim olarak üzerimize düşeni yapacağız. Sporcularımız da yapacaklar. Bizim tek hedefimiz madalya, ay-yıldızlı bayrağımızı göndere çektirmek ve Türk milletini en iyi şekilde temsil etmek" ifadelerini kullandı.

"DÜNYA ŞAMPİYONASI ÇOK ÖNEMLİ"

Milli güreşçilerin Brezilya'da organize edilecek Dünya Şampiyonası'nda tarih yazmaya hazırlandığını belirten Aydın, "Dünya şampiyonası çok önemli ve ciddi bir organizasyon. İlk defa bir kota uygulanacak, ilk defa olimpiyat vizesi burada verilecek. Avrupa Oyunları'nda 3-4 ülke rakibimiz vardı ancak Dünya Şampiyonası'nda İranlılar, Koreliler, Amerikalılar, Kübalılar, Çinliler gelecek. Yani çok ciddi bir şampiyona bizi bekliyor. Biz de ciddi bir şekilde hazırlıklarımızı yapıyoruz. İnşallah burada güreşçilerimiz vizelerini alırlar. Ondan sonra kalan 1 yıl süre içerisinde olimpiyatlara rahat bir hazırlık dönemi geçiririz" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Rıza Kayaalp Musa Aydın Taha Akgül Emrah Kuş Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title