Haberler

Minarede Çalışan Ustalar: "Korkmuyoruz"

Akçakoca’da, Merkez Camisinin 60 metre uzunluğundaki minarelerinin bakım ve onarımını yapan ustalar yıllardır bu işten ekmek yediklerini belirterek, "Güvenliğimizi alıyoruz, korkmuyoruz" dediler.

Akçakoca'da, Merkez Camisinin 60 metre uzunluğundaki minarelerinin bakım ve onarımını yapan ustalar yıllardır bu işten ekmek yediklerini belirterek, "Güvenliğimizi alıyoruz, korkmuyoruz" dediler.

Uşaklı ustalar, korkusuzca minarelere çıkarak tehlikeye aldırmadan 15-16 yıldır bu işle çalıştıklarını belirtti. İşlerinin tehlikeli olduğunu ancak bu meslekten ekmek yediklerini dile getiren minare ustası Musa Kardemir, "Uşak'tan gelerek bu işi yapıyoruz. 15-16 yıldır minarelerin bakım ve onarım işlerini yapmaktayız. Korkmuyoruz yüksekte. Öncelikle güvenliğimizi alıyoruz, sonra çıkıyoruz. Şu ana kadar hiç tehlike atlatmadık. En yükseği 65 metreye kadar olan minarede çalıştık" dedi.

Minare ustası Erol Sarıkaya ise, 15 yıldır minarelerde çalıştığını belirterek "Yıllardır yüksekte çalışıyoruz. Tehlike atlatmadık, tüm güvenliğimizi alıyoruz" diye konuştu. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Akçakoca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title