Haberler

Mina'da Ölen Bin 100 Hacının Fotoğrafı Dağıtıldı!

Güncelleme:

Mina'da geçtiğimiz kurban bayramında şeytan taşlama sırasında çıkan izdihamda 769 kişinin hayatını kaybettiği bildirilmişti. Ancak ölü sayısıyla ilgili tüyler ürperten açıklamalar geliyor.

Pakistan, Suudi yetkililerin, "Mina'daki izdihamda hayatını kaybeden bin 100 kişinin fotoğrafını, kimlik tespiti için Cidde'deki yabancı misyon temsilcilerine dağıttığını" bildirdi. İran ise, Mina'daki izdihamda ölen hacı sayısının en az 4 bin 700 kişi olduğunu duyurdu.

PAKİSTANLI VEKİL BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Başbakan Navaz Şerif'in, kazada hayatını kaybeden ve yaralanan Pakistanlı hacıların işlemlerini koordine etmesi için görevlendirdiği iktidardaki Pakistan Müslüman Ligi-Navaz partisinin milletvekili Dr. Tarık Fazıl Çodiri, son duruma ilişkin başkent İslamabad'da basın toplantısı düzenledi.

"KİMLİK TESPİTİ İÇİN 1100 KİŞİNİN FOTOĞRAFI DAĞITILDI"

Çodiri, hükümetin, hacdaki izdihamda hayatını kaybedenlerin yakınları için yardım paketi hazırladığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Suudi yetkililer kazada hayatını kaybeden bin 100 kişinin fotoğrafını kimlik tespiti sürecinin gerçekleştirilmesi için Cidde'deki yabancı misyonlara dağıttı. Bu fotoğraflar Pakistan'ın Cidde'deki konsolosluğunda da mevcut. Son olarak kazada hayatını kaybeden Pakisanlı hacı sayısı ise 40'a yükseldi. 63 Pakistanlı hacı ise kazanın ardından halen kayıp durumdadır. 228'i ise bulunarak aileleri ile görüşmeleri sağlanmıştır. 35 Pakistanlı hacının ise Mekke ve Cidde'deki farklı hastanelerde tedavileri sürüyor. Hükümet olarak, kazada hayatını kaybeden ve yaralanan hacı yakınlarına 2 bin ila 5 bin dolar arasında yardımda bulunacağız."

HİNDİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANI DA AYNI AÇIKLAMAYI YAPMIŞTI

Çodiri'nin bu açıklaması ile aynı minvalde Hindistan Dışişleri Bakanı Sushma Swaraj'da resmi Twitter hesabından daha önce yaptığı açıklamada "Suudi yetkililer, Hac'daki izdihamda hayatını kaybeden bin 100 hacının fotoğrafını yayınladı" ifadesini kullanmıştı.

İRAN: ÖLÜ SAYSI EN AZ 4 BİN 700

İran Hac ve Ziyaret Kurumu Başkanı Said Evhedi ise İran televizyonu IRINN'e yaptığı açıklamada "Mina'daki izdihamda ölen hacı sayısının en az 4 bin 700 kişi olduğunu düşünüyoruz" demişti.

Kurban Bayramı'nın ilk günü Mina'da yaşanan izdihamda, Suudi Arabistan yetkililerinin açıklamalarına göre 769 kişi hayatını kaybetmiş ve 934 kişi yaralanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Navaz Şerif Pakistan İran Hac Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500

Yorumlar (14)

aydinli:

Iran dogru soylemis nede olsa guclu devlet

6
15
yanıtYanıtla
T.ışıkMobil-IOS:

Bir taşla bin yüz kuş

1
12
yanıtYanıtla
alija:

Bu adamlar adam olmaz 5000 insan ölmüş adam kader diyor pişkin pişkin

11
1
yanıtYanıtla
Dursunali:

Olan oğlum ne işiniz vardı orda da , pisi pisine ölüme gittiniz.

2
8
yanıtYanıtla
yazıkkk:

nasılsa ölüleri teslim etmiyorlar. Kim bilecek kaç kişi öldü. . . ölenlerin yakınları filan da yoksa ölen öldüğü ile kaldı. . . İranlı sağ kurtulanlar iki grubu karşı karşıya getirmek için suudiler kapıları kapamış diyorlar, şiiler ile sunnileri. . . daha bakalım neler çıkacak, alçak herifler. . !!!

5
4
yanıtYanıtla
Şahin:

En az 7bin ölü varmış sade iranın 650 kaybı varmış gizliyorlar insanlığı kandırıyorlar akılları sıra ilkelliğe bakın

8
1
yanıtYanıtla
burak:

Yemişim sizin din ticaretimizi

6
3
yanıtYanıtla
ebru:

Yahudi aileden gelen Suudi kralı ve ailesi varken her iki yılda bir Arabistan''da hac ibadetinde yüzlerce müslümanın kaza sonucu ölmesi sizce tesadüf mü?Kader mi? bu işin fıtratında mı var aceb?

7
1
yanıtYanıtla
ilknur:

katılıyorum ebru hanıma zaten orda bi türkün açıklaması var benim amcam da orda hacıdaydı onunda söledikleri bunu doğruluo o gün prens ve başka kraliyet ailesi mensupları ordaymış ondan kapılar kapalıymış rahatsız olunmasın maksat ama sorarsn böle bişey yok herşey kader kaza tesadüf yani daha bir sürü gereksiz bahane. . .

yanıt2
yanıt0
realite:

bu vahhabi suudilerin zaten hiç bir din ülkesine faydaları yok, sanki bilerek müslümanlığı kötü göstermek için özel çaba sarfediyorlar. . . ne kesilen kurbanlara riayetleri saygıları var ne hacılara, her yıl facia ya bi şekilde sebeb oluyorlar. . . inşallah o güzel beldeler bir gün gerçek sahiplerine kavuşur. . .

8
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title