Haberler

Mimarlar Odası Bursa'dan 2 Önemli Etkinlik…

Güncelleme:

Mimarlar Odası Bursa Şubesi BAOB'da Cumhuriyet Resepsiyonu düzenledi. Ayrıca resepsiyon sonunda da 'Sivil Mimari Bellek Ankara 1930-1980' isimli sergi açıldı.

Mimarlar Odası Bursa Şubesi etkinliklerine devam ediyor. Cumhuriyetin 93. Yılı sebebiyle düzenlenen 'Mimarlar Odası Bursa Cumhuriyet Resepsiyonu'na Mimarlar Odası Bursa Şubesi üyeleri, Akademik Oda Başkanları ve üyeleri ile birlikte Atatürkçü Düşünce Derneği Bursa Şubesi üyeleri katıldı.

Kokteylde konuşan Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Can Şimşek, 'Cumhuriyet'e ve Cumhuriyet kazanımlarına saldırıların arttığı bu dönemde kutlayamayanlara ve kutlatmayanlara inat bizler Cumhuriyet Bayramını kutlamaya devam ediyoruz" dedi.

Kent suçlarına karşı mücadeleye devam…

Konuşmasında İpekiş Fabrikası'nın yıkımıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Şimşek, şunları söyledi: "Bursa'da Cumhuriyet Dönemi'nin en önemli kazanımlarından olan İpekiş Fabrikası'nın yıkımına müdahale şansımız olmayan bayram arifesinde başlanılması hepimizi üzmüştü. Ancak bizler hemen davamızı açtık ve yürütmeye durdurma kararı aldırdık ama yine de o sürede fabrikanın bir kısmı yıkılmış oldu. Bugün burada böyle kent suçlarına karşı mücadele edeceğimizi, Cumhuriyet kazanımlarına saldırı yapanlara karşı en ön safta yer alacağımızı üstüne basarak tekrarlıyoruz."

BAOB'ta özel bir sergi…

Resepsiyon sonrasında BAOB Oditoryum Fuaye alanında 'Sivil Mimari Bellek Ankara 1930-1980' isimli sergi açıldı. Ankara'da 1930-1980 yılları arasında yapılmış sivil mimarlık yapılarına dikkat çekilmesi, bu yapıların araştırılması ve bir sanal kent arşivi kurularak bu yapıların korunması amacı ile geliştirilen proje kapsamında açılan sergi, İstanbul, İzmir ve Ankara'nın ardından Bursa'da izlenime sunulmuş oldu.

Başkent Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Doç.Dr. Nuray Bayraktar tarafından yürütülen proje ayrıca TÜBİTAK ve VEKAM tarafından desteklendi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title