Haberler

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı: Ak Saray Kaçak Rejimin Mekanı

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı: Ak Saray kaçak rejimin mekanı Metin Faruk TAMER/GAZİANTEP, (DHA)- MİMARLAR Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Atatürk Orman Çiftliği arazisine inşa edilen Cumhurbaşkanlığı Sarayının kaçak bir yapı olduğunu öne sürerek, 'Kaçak saray, aslında cumhuriyete karşı ilan edilmemiş kaçak rejimin mekanı olarak yapıldı.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı: Ak Saray kaçak rejimin mekanı

Metin Faruk TAMER/GAZİANTEP, (DHA)- MİMARLAR Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Atatürk Orman Çiftliği arazisine inşa edilen Cumhurbaşkanlığı Sarayının kaçak bir yapı olduğunu öne sürerek, 'Kaçak saray, aslında cumhuriyete karşı ilan edilmemiş kaçak rejimin mekanı olarak yapıldı. Şimdi rejimi değiştirmeye çalışıyorlar' dedi.

Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası Gaziantep Şubesi'nde düzenlenen 'Atatürk Orman Çiftliği, Kaçak Saray ve Kent Mücadelesi' paneline; Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Mimarlar Odası Ankara Şubesi Avukatı Gökçe Bolat, TMMOB Gaziantep Şube Başkanı Bekir Sıtkı Severoğlu, STK temsilcileri ve davetliler katıldı. Panelde konuşan Tezcan Karakuş Candan, Atatürk Orman Çiftliği arazisine inşa edilen Cumhurbaşkanlığı sarayının kaçak yapı olduğunu öne sürdü. Kaçak olarak tanımladıkları saraya karşı bir mücadele içinde olduklarını belirten Candan, 'Bir alanda ruhsatsız bir şekilde yapılan kaçak bir yapıdan bahsetmiyoruz. Çankaya Köşkü'nün yerinin değişmesi aslında 90 yıllık Cumhuriyetin temellerinin oynatılması anlamına geliyor. Bu bir yer ya da mekan değişikliği değil, rejim değişikliğinin mekansal boyutu açısından ele alınması gerekiyor. Önce mekanı yapıyorlar, ondan sonra da içini değiştiriyorlar. Bu saray aslında cumhuriyete karşı ilan edilmemiş kaçak rejimin mekanı olarak yapıldı. Şimdi rejimi değiştirmeye çalışıyorlar' dedi.

TEHDİTLER ALIYORUZ

Candan, hukuksuzluğun peşine düştükleri için sürekli tehditler aldıklarını söyleyerek, 'Hepimiz risk altındayız, hepimiz tehdit alıyoruz. Ama bizim hiç umrumuzda değil. Bugün değilse yarın hepimiz öleceğiz. Adam korku üzerinden besleniyorsa korkmamayı öğrenmek de insanlaşmak oluyor. Bizde korkmamayı öğrendik' dedi.

Mimarlar Odası Gaziantep ŞUbe Başkanı Bekir Sıtkı Severoğlu da Türkiye'de yaşayan her vatandaşın, Atatürk Orman Çiftliği'nde 65 santimetrekarelik bir hissesi olduğunu ileri sürdü.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Gaziantep Ak Saray Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title