Haberler

Mimar ve Mühendislerden Kar Yağışı Altında Torba Yasa Eylemi

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Balıkesir İl Koordinasyon Kurulu, TMMOB Yasası'nın değiştirilmesini içeren torba yasayı Yeşilli Meydanı'nda gerçekleştirilen basın açıklaması ile kınadı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Balıkesir İl Koordinasyon Kurulu, TMMOB Yasası'nın değiştirilmesini içeren torba yasayı Yeşilli Meydanı'nda gerçekleştirilen basın açıklaması ile kınadı. Kar yağışı altında gerçekleştirilen basın açıklamasının ardından sembolik olarak tren garına yürümek isteyen mimar ve mühendisler polis engeli ile karşılaştı. Tartışma ve pazarlıklar sonrası sembolik yürüyüş slogan atılmadan gerçekleştirildi.

TMMOB'un torba yasaya karşı "Ülkemize, halkımıza ve mesleğimize sahip çıkıyor. Ankara yürüyüşümüzü başlatıyoruz" sloganıyla düzenlediği etkinlikler Balıkesir'de Yeşilli Meydanı'nda basın açıklaması ile sürdü. TMMOB Genel Merkez yöneticisi Ekrem Poyraz, Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Bursa Şube Başkanı Remzi Caner ile çok sayıda mimar, mühendis ve şehir plancısının katıldığı eyleme siyasi partiler ve sendikalar da destek verdi. TMMOB Balıkesir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Nazmi Kacar, "İktidar hukuksuz uygulamalarla, torba ile tebliğ ile akıl ve bilimdışı yöntemlerle bizleri susturacağını sanıyor. Mesleğimize, emeğimize, örgütümüze sahip çıkacağız. Bizler, bu ülkenin mühendis, mimar ve şehir plancıları olarak almış olduğumuz eğitimi, bilgi ve birikimimizi yalnızca toplum çıkarları için kullanır, özerk yapımızı özenle korururuz, hiç kimseye biat etmeyiz, tahakküm altına girmeyiz. TMMOB'yi yok edeceklerini zannedenler yanıldıklarını görecekler. Yanlış hesap Bağdat'tan dönecek" dedi. Kacar, konuşmasını ünlü şair Nazım Hikmet'in 'Hürriyet kavgası' şiiri ile bitirirken, herkesi 14 Şubat'ta Ankara'da gerçekleştirilecek TMMOB genel kuruluna katılmaya çağırdı.

POLİS ENGELİYLE KARŞILAŞTILAR

Kar yağışı altında gerçekleştirilen basın açıklamasının ardından sembolik olarak tren garına yürümek isteyen mimar ve mühendisler polis engeli ile karşılaştı. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, yürüyüş için izin alınmadığını belirterek, bu yürüyüşün yapılamayacağını söyledi. Tartışma ve pazarlıklar sonrası sembolik yürüyüş slogan atılmadan gerçekleştirildi. TMMOB üyeleri yürüyüş boyunca yaptıkları anonslorla vatandaşları bilgilendirip, "TMMOB'ne dokunma" yazılı broşürleri dağıttı. - Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir Yeşilli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title