Haberler

Mimar ve Mühendisler "Torba Yasa"Yı Protesto Etti

Suluova'da Türk Mimar ve Mühendisler Odaları Birliği (TMMOB) üyeleri torba yasayı protesto etti.

Suluova'da Türk Mimar ve Mühendisler Odaları Birliği (TMMOB) üyeleri torba yasayı protesto etti.

İlçe merkezinde ellerinde döviz ve pankartlarla toplanan TMMOB üyeleri Atatürk Bulvarı boyunca yürüyerek çeşitli sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Torun, iktidara yönelik eleştirilerde bulunarak, 14 Şubat 2015 tarihinde yapılacak TMMOB Olağanüstü Genel Kurulu öncesi Ankara Kızılay Meydanı'nda yapacakları torba yasa mitingi için 5 gün önce Türkiye'nin 8 bölgesinden bir eylem başlattıklarını belirtti.

İktidarın sağlık, eğitim, çevre ve enerji politikalarını eleştirdiklerini ve bu konuda söyleyeceklerini kamuoyuyla paylaşmak için eylemi başlattıklarını ifade eden Torun, şunları dile getirdi:

"AK Parti Türkiye'yi orta çağ karanlığına ve Ortadoğu bataklığına götürmek için bilimsel, laik eğitimden vazgeçerek gerici ve yobaz eğitimi ana sınıflarına kadar götürmeye çalışmaktadır. Bunun yanında işçilerin, emekçilerin ve açlık sınırında olanların ücretlerini daha da düşürerek onları diri diri mezara gömmüştür. Biz mühendis ve mimarlarında onların sorunlarından farklı sorunları yoktur. Bu ülkenin okumuş çocukları, bu ülkenin mühendis ve mimarları olarak bizim de amacımız ülkemize, halkımıza ve mesleğimize sahip çıkmaktır. AK Parti iktidarı sesimizi kesmek için torba yasayla imar kanununda ve yapı denetiminde değişiklik yapmıştır."

Maden faciasının yaşandığı Soma'daki maden işletmesini çalıştıran firmanın Suluova bölgesinde termik santral kurma projesi yürüttüğünü ve bu yüzden bölge halkına destek vermek için Suluova ilçesine geldiklerini belirten Torun, şöyle devam etti:

"AK Parti hükümetinin enerji politikası da yanlıştır. Özellikle tarım ve hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı Suluova bölgesinde termik santral kurulmasına destek vermekle bölgedeki yaşayan halka ve ovaların zarar görmesine göz yummaktadır. Bu eylemimizin bir amacı da derelerimize, toprağımıza ve havamıza sahip çıkmak içindir. Burada kurulacak bir termik santralin getireceği olumsuzlukları içeren raporlarını ilçe halkıyla paylaştık. Değerli Suluovalılar amacımız sizlerin rahat nefes alması ve iyi Suluova'nız içindir. Suluova'nın çöl olmaması içindir. Onun için sizlerle beraberiz. Bizler TMMOB'un mühendislik bilimini ve fikirlerini sizlerle paylaşmak istedik. Sizin mücadeleniz bizim de mücadelemizdir."

Kaynak: AA / Yerel

Ak Parti Ak Parti Suluova Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title