Haberler

Mimar Sinan, Doğumunun 526. Yılında Doğum Yerinde Anıldı

Mimar Sinan, doğumunun 526'ncı yıl dönümünde, 22 yaşına kadar kaldığı doğum yeri Kayseri'nin Melikgazi İlçesi Ağırnas Mahallesi'nde bir dizi etkinlikle anıldı.

Mimar Sinan, doğumunun 526'ncı yıl dönümünde, 22 yaşına kadar kaldığı doğum yeri Kayseri'nin Melikgazi İlçesi Ağırnas Mahallesi'nde bir dizi etkinlikle anıldı. Kayseri Valisi Orhan Düzgün, "Ne yazık ki ülkemizde Mimar Sinan'ın ismine layık olmayan, yakışmayan bir çok bina yapıldı" dedi.

Büyükşehir Belediye yasasında yapılan değişiklikten sonra belde olmaktan çıkarılıp, Melikgazi Belediyesi'ne mahalle olarak bağlanan Ağırnas'ta, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayesinde yapılan törene, Vali Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Savruk, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, il protokolünden çok sayıda kişi ile Mimar Sinan'ın torunları katıldı.

Törende konuşan Vali Orhan Düzgün, "Cumhurbaşkanımızın himayesine aldığı bu etkinlikler, ünlü mimarımızı daha iyi anlamamıza yol açacaktır. Günümüzde ne yazık ki ülkemizde Mimar Sinan'ın ismine layık olmayan, yakışmayan birçok bina yapıldı. Estetik, sağlamlık açısından bu eleştiride bulunmak mümkün. Mimar Sinan'ı ve eserlerini iyi anlamamız, iyi algılamamız gerekir. Özellikle son yıllarda yapılan güzel yapılar, bu umudumuzu artırmaktadır" dedi.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da Ağırnas'da Koramaz Meslek Yüksek Okulu kurulmasına öncülük edeceklerini belirterek, "Hemşehrimiz Mimar Sinan gibi bir dehayı çıkaran bu yerleşim birimimize, gereken hizmet en kısa sürede getirilecektir. Sinan'ın torunları olarak iyi bir çevreci, iyi bir deprem uzmanı, iyi bir insan, iyi bir mimar olmalıyız" diye konuştu.

Mimar Sinan'ı anma etkinliğinde 'Çocuk Gözü ile Mimar Sinan' konulu resim yarışmasında birinci olan Erbosan Ortaokulu öğrencisi Beyza Nur Yüksel, yine aynı okuldan ikinci olan Ezgi Harputluoğlu, 3. olan Ağırnas Osman Yücel Ortaokulu'ndan Sinem Tuval'a ödülleri verildi.

Törenler sırasında Mimar Sinan'ı Olgunlaşma Enstitüsü öğrencilerinin diktiği giysiyle canlandıran Atatürk Endüstri Meslek Lisesi 3. sınıf öğrencisi Muhsin Emre Dayıoğlu da büyük ilgi gördü. Etkinler, Mimar Sinan'ın evinin gezilmesi ile sona erdi. - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Melikgazi Kayseri Ağırnas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title