Haberler

Milyonluk Araçlar Kaderlerine Terk Edildi

Şırnak’ın Silopi ilçesinde yasa dışı yollar ile ilçe merkezine getirilen yabancı menşeli ve sigortası, muayenesi, ya da herhangi bir yasal suçtan bağlanan milyonluk araçlar, garajda kaderlerine terk edildi.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde yasa dışı yollar ile ilçe merkezine getirilen yabancı menşeli ve sigortası, muayenesi, ya da herhangi bir yasal suçtan bağlanan milyonluk araçlar, garajda kaderlerine terk edildi.

Silopi İlçe Trafik Şube Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde yasa dışı yollar ile Türkiye'ye sokulan yabancı plakalı ve sigortası, ruhsatı, muayenesi sorunlu olan onlarca araca el konuldu. Silopi Kizir mevkiinde bulunan Yediemin Otoparkı'na bırakılan araçların sahiplerine haber verilirken, sahipleri tarafından 6 ay içinde alınmayan yabancı plakalı araçların sınır dışı edilmek üzere Habur Gümrük Müdürlüğü'ne teslim edileceği yerli araçların ise Mal Müdürlüğü'ne teslim edileceği açıklandı.

Yediemin Otopark işletmecisi Ümran Cengiz, "Gördüğünüz gibi onlarca araç burada bekliyor. Kimisi çalıntı, kimisi sigortasız, kimisinin muayenesi yok. Garajda bekletilen ve yabancı uyruklu olan araçlar resmi işlemlerin yapılması ve gerekli yerlerle iletişime geçilmesinden sonra sahiplerine haber veriliyor. Araçlarını almaya gelmeyen vatandaşların araçları 6 aylık süre sonunda Gümrük Müdürlüğü'ne teslim ediliyor. Muayenesi biten, trafik sigortası olmayan ve herhangi bir suçtan dolayı da garaja çekilen araçlara da ceza kesiliyor. Araçlarını 6 aylık bir zaman diliminde almaya gelmeyen veya gerekli yerlere başvuru yapmayanların araçları da İcra Müdürlüğü'ne teslim ediliyor" dedi.

YÜZLERCE PLAKASIZ MOTOR YAKALANDI

Silopi İlçe Trafik Şube Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde yüzlerce plakasız ve ruhsatsız motorun yakalandığını ve garaja çekildiği ifade eden Cengiz, "Çalıntı motorlar, plakası ve ruhsatı olmayan aynı zamanda ehliyetsiz olarak kullanılan yüzlerce motor garaja çekiliyor. Yapılan resmi işlemlerin ardından motorlar ya sahiplerine ya da İcra Müdürlüğü'ne teslim ediliyor" diye konuştu. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Silopi Şırnak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title