Haberler

Milyon Dolarlık Hurdalar 50 Yıllık Uykudan Uyandı

Güncelleme:

Paris'deki otomobil fuarında sergilenen 50 yıllık hurda otomobiller ziyaretçileri büyüledi. Fiyatları el yakan araçlar döneminin en güzel araçları olarak kabul ediliyor.

Milyonluk hurda otomobiller Fransa'nın batısında Eşire köyündeki bir şatonun arazisinde bulundu. Araçyarı bir işadamının yaklaşık yarım yüzyıl önce bir müze oluşturmak için biriktirmeye başlamış. Ancak iflas edince proje yatmış. Araçların mirasçıları kameralara konuşmak istemiyor. Mirasçılar yıllardır nasıl bir hazineye sahip olduklarını anlayınca otomobil uzmanlarından görüş aldılar.

FUARDA SERGİLENDİ

Araçlar yarım yüzyıl boyunca gözlerden uzak çürümeye terk edildi. Şimdi uzun uykularından uyandılar. Birbirinden değeli 59 klasik otomobil Fransa'nın başkenti Paris'deki otomobil fuarında ziyaret edenleri kendinden geçirdi. Koleksiyonerler ve otomobil meraklıları için bir rüya olarak niteleniyor.

MÜZAYEDE YAPILDI

Müzayede için Avusuturalya'dan Birleşik Arap Emirlikleri ve Rusya'dan bir çok otomobil meraklısı ön kayıt yaptırdı. Koleksiyonunun yüzyılın buluşu olup olmadığı halen tartışılıyor. Araçlar rekor fiyatlara alıcı buldu. (Kaynak: Deutsche Welle)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Fransa Paris Otomobil Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title