Haberler

Milyon Avroluk Yatlar "Kışlamak" İçin Marmaris'e Geliyor

Turizm sezonun sona ermesiyle mavi turun en yoğun yaşandığı Muğla'nın Marmaris ilçesindeki marinalarda başka bir hareketlilik yaşanıyor.

SABRİ KESEN - Turizm sezonun sona ermesiyle mavi turun en yoğun yaşandığı Muğla'nın Marmaris ilçesindeki marinalarda başka bir hareketlilik yaşanıyor.

Marmaris'in marinalarını dünyanın dört bir yanından gelen ultra lüks, yelkenli, süper lüks motor yatlar doldurmaya başladı. Yerli ve yabancı birçok iş adamı ve sanatçı, kış aylarında yatını demirlemek için Marmaris marinalarını tercih etti.

Deniz Turizmi Birliği Derneği Başkanı Erkan Özatağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle bu sene kışlama ve bakım için karaya çıkacak yatların denizde kalma süresinin uzadığını kaydetti. Özatağ, Marmaris ve çevre mahallelerinde, denizde 2 bin 26 adet, karada bin 618 olmak üzere toplam 3 bin 644 adet tekne kapasitesine sahip 3 marina, 3 çekek yeri, 7 rıhtım ve iskele olmak üzere toplam 13 tekne bağlama yeri bulunduğunu bildirdi.

Marmaris bölgesinin yat bağlama ve çekek yeri kapasitesinin, Türkiye genelinin yüzde 13'ünü oluşturduğuna değinen Özatağ, "Marinalarda kasım ayının ilk günleri itibarıyla yüzde 50-60 oranında doluluk gözleniyor. Bölgesel sorunlar, yat sahiplerinin ve personelinin ülkemizdeki kalış süreleri sorunları çözülürse gelecek yıl daha fazla yatı misafir ederiz." dedi.

"Ülke ekonomisine büyük katkısı var"

Türkiye'nin en büyük yat kapasitesine sahip Marmaris Yat Marin sahibi Bilgin Özkaynak da özellikle ultra lüks motor yatların sadece Marmaris'e değil ülke ekonomisine de büyük katkısı olduğunu söyledi.

Dünyanın dört yanından yat sahiplerinin kış ayları için Marmaris'i tercih ettiğini belirten Özkaynak, şöyle konuştu:

"Çok büyük yelkenli yatlar, büyük motor yatlar kışlamak için büyük ekonomik imkanlarıyla birlikte geliyor. Motor yat sahipleri bakım da yaptırıyor. Bu bakımlardan büyük ekonomik faydalar elde ediyor ülkemiz. Büyük bir motor yat bakıma girdiğinde 1 milyon avro ülkemize para bırakıyor. Bunun için de marinaların önünde engel olan mevzuat gözden geçirilmeli. Bu yasalarla kaybeden ülkemiz oluyor."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Bilgin Özkaynak Marmaris Türkiye Muğla Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title