Haberler

Milyarder Kürt İş Adamı Kobani'ye Annesini Hatırlayıp 2 Milyon Dolar Göndermiş

Güncelleme:

Kürt iş adamı Hamdi Ulukaya, ABD eski Başkanı Bill Clinton'ın dün ev sahipliği yaptığı konferansta Kobani'ye gönderdiği 2 milyon dolarlık yardımın sebebini anlattı.

Kürt iş adamı Hamdi Ulukaya, göçzedelere yardım konusunda, Ezidiler'in Şengal Dağı'nda yaşadıklarını, Ezidi kadınların kaçırılmalarını gördükten sonra, "Annemin ülkesi beni çağırıyor. Birşeyler yapmam gerekiyor." diye düşünerek harekete geçtiğini anlattı.

CLİNTON EV SAHİBİYDİ

ABD eski Başkanı Bill Clinton'ın dün New York'ta evsahipliğini yaptığı konferansa Hamdi Ulukaya da katılarak, kendini şöyle tanıttı:

"BEN KÜRDÜM VE TÜRKİYE HALKINDANIM"

Hamdi Ulukaya yaptığı konuşmada "Ben Kürt'üm ve Türkiye halkındanım. Gelir kaynağı süt, peynir ve besicilikle geçinen bir ailede büyüdüm." dedi.

CLİNTON'UN ŞEREF KONUĞU OLDU

Bill Clinton, Hamdi Ulukaya'yı konferansın şeref konuğu olarak takdim ederek, sorular yöneltti. Ulukaya, servetinin yarısından fazlasını, başta göçzedeler olmak üzere hayır işlerine harcayacağını açıklamıştı. Clinton'ın "Göçmenlere bu denli yüklü bir miktarda yardım etmenizin nedeni nedir?" sorusu üzerine Ulukaya, şöyle dedi:

"Çünkü bölge halkındanım. Ezidiler'in Şengal Dağı'nda yaşadıklarını, Ezidi kadınların kaçırılmalarını New York Time gazetesinde görünce, 'Annemin ülkesi beni çağırıyor. Bir şeyler yapmam gerekiyor.' diye düşündüm."

Göç sorununun çözümünün sadece hükümetlerin değil, özel sektörün de sorumluluğunda olduğunu söyleyen Ulukaya, "Göçmen konusunun masada görüşülmesi gerekiyor. Böylece Amerika halkı krizin farkına varır." dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre, 60 milyon göçmen, dünyanın farklı yerlerine dağılmış durumda. Konferansta, Clinton Vakfı ile Ulukaya'nın mülteciler için kurduğu Tent Vakfı'nın iş birliğine dönük konular da görüşüldü.

HAMDİ ULUKAYA KİMDİR?

1972 Erzincan doğumlu olan Ulukaya, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde öğrenciyken bir grup arkadaşıyla birlikte çıkardığı Erzincan İliç'in Sesi adlı yerel bir gazetede yazdıkları nedeniyle 1994'te gözaltında sorgulanır ve daha sonra ülkeyi terketmek zorunda kaldı. 2005 yılında New York'ta bir Yunan yoğurt firmasını alan Ulukaya, kısa bir süre sonra "Chobani" firmasını zirveye taşıyarak, ABD'de yılın iş adamı seçildi.

KOBANİ'YE 2 MİLYON DOLAR YARDIM YAPTI

Beyaz Saray'da da Global Girişimcilik Komisyonu'nda yer alan Ulukaya, Kobani için de 2 milyon dolarlık yardımda bulunmuştu.

KÜRT İŞ ADAMININ SERVETİ

Bloomberg'e göre, Ulukaya'nın serveti 1.5 milyar dolar civarında. (Kaynak:Rudaw)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Bill Clinton Kobani Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (195)

Kürt:

KÜRT OLMAK KADERİM OLMASAYDI, TERCİHİM OLURDU

46
63
yanıtYanıtla
Neoturk:

Herkes kendi kafasini met eder bende Türküm ne Mutlu diyene, buda bir Tercihdir, Türkiye sahit!!!

yanıt23
yanıt19
SİZ AYRIMCI,FAŞİTSİNİZ,KAFATASÇISINIZ,:

HERKES kendi milleti yada ırkı ile gurur duyar, , ben de türküm, mutluyum, , seninde durumun kürt ırkçılığı , , biz yazsak faşist dersiniz

yanıt5
yanıt8
KÜRT KIZI:

EZİLEN BİR MİLLETİN IRKÇILIĞI OLMAZ

yanıt10
yanıt4
Neoturk:

Kürt kizi, Ozaman Duvarlara DHKP-C yazarken öldürüldün diye bir yerde yazmasin, o gezeteyi Fabrikasiyla Yakariz, burasi benim Evim TÜRKIYEM

yanıt2
yanıt4
ahmet:

kürtler çok nankör ve karaktersiz türkiye sadece 23 milyon liralık gıda yardımı yapıyor bırak onu neredeyse tüm kobani işidden kaçıp türkiyeye sığındı yine ses seda yok bi iş adamı kendi insanlarına küçünk bir yardım yapıyor diye yere göğe sığdıramıyorsunuz yoksa başka yere yardım yapacağıda yok . sizler çok menfaatçi bir o kadarda nankör bir o kadarda karaktersizsiniz

53
55
yanıtYanıtla
jh:

Asil karatersiz senin gibi insanlardir toplumun huzurunu senin gibi omrunde sivasin dogusuna gelemeyen insanlar bozuyor turkiyede bu ulkede ne kadar teror sorunu varsa ayni zamanda irkci sorunda vardir senin gibi irkcilar yuzunden dogu halkinin bir kismi terore sempati duyuyor

yanıt6
yanıt5
mehmet:

adamın yazdığı cevap zorunuza gitti değilmi . Burada Türklere iftira ve hakaret yorumlarının altına neden yorum yazmıyorsunuz yanlışın var diyede gelip kendi gerçeklerinizi birisi söyleyince gözünüz dönüp saldırıyorsunuz ? Hemen faşistlikten ordan buradan konuya giriyorsunuz ama kendiniz yapınca hiç bir şey yok , hiç birinizde ortalıkta yok . Diğer yorumlara baktım aynen böyle güzel edebiyat yapıyorsunuz

yanıt0
yanıt0
mehmet:

jh siz faşist olduğunuz için pkk ya sempati duyuyorsunuz pkk kürt dediği için onlara sempati duyuyorsunuz polisten askerden gizli gizli pkk ya yardım eden bu ülkenin sözde vatandaşları var . Boş boş konuşma oradaki halktan kopmuş teröristler var her türlü pisliği kaçakçılığı yapıyorsunuz pkk ya yardım etmek içinde çünkü faşistsiniz faşist eğer pkk kürt değilde açı açık ermeni politikası yapsa siz yardım etmezsiniz

yanıt0
yanıt0
Yazıklar olsun:

Kurd denince siz tirkler niye bu kadar cekemiyorsunuz.....bu hazımsızlık niye ...

72
18
yanıtYanıtla
Tüm 195 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title