Haberler

Milliyet Foto Muhabiri Aygün'ün Suriye'de Kaçırılması

Gümüşhane Belediye Başkanı Canlı: "Suriye'de yaşananları kamuoyuna duyurma çabası içinde olan Türk basının başarılı ismi, gazeteci hemşehrimiz Bünyamin Aygün'ün kaçırılma haberini büyük üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayım" Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu: "Suriye'deki varlık nedeni sadece.

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Suriye'de yaşananları kamuoyuna duyurma çabası içinde olan Türk basının başarılı ismi, Gümüşhaneli gazeteci Bünyamin Aygün'ün kaçırılma haberini büyük üzüntü ile öğrendiğini bildirdi.

Canlı, yaptığı yazılı açıklamada, Aygün'ün kaçırılmasından dolayı derin üzüntü duyduğunu ve kurtulması için dua ettiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Suriye'de yaşananları kamuoyuna duyurma çabası içinde olan Türk basının başarılı ismi, gazeteci hemşehrimiz Bünyamin Aygün'ün kaçırılma haberini büyük üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayım. Aygün'ün hayatta ve sağlık durumunun da iyi olduğu bilgilerine ulaştık. Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığımız başta olmak üzere tüm devlet yetkililerimiz gerekli diplomatik girişimlerde bulunuyor. Bünyamin Aygün kardeşimizin sağ selim ülkemize ve evine dönebilmesi için konunun takipçisi olacağız. Hemşehrimiz Aygün'ün bir an önce kurtulmasını yüce Allah'tan niyaz ediyor, kendisine ve ailesine geçmiş olsun diyorum."

-Federasyondan serbest bırakılması çağrısı

Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu, Suriye'deki varlık nedeni sadece insanları bilgilendirmek, tek silahı fotoğraf makinesi olan Bünyamin Aygün'ün derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu imzasıyla yayımlanan açıklamada, gazetecilik yaşamının önemli kısmını Gümüşhane ve Trabzon'da geçirdikten sonra İstanbul'a transfer olan ve başarıları ile meslektaşlarını gururlandıran, ülke çapında birçok ödülün sahibi olan Milliyet Gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün'ün,  iç savaş başladığından bu yana defalarca Suriye'ye giden, çarpıcı fotoğrafları ile Türk kamuoyu kadar dünya kamuoyunda da önemli erkler yarattığı belirtildi.

Aygün'ün, son olarak yaklaşık 20 gün önce, El Kaide bağlantılı olduğu belirtilen muhalif bir komutanın çağrısına uyarak yeniden bu ülkeye gittiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Aradan 3 hafta geçmesine karşın ne yazık ki kendisinden haber alınamadı. Federasyonumuz, bağlı gazeteciler cemiyetleri ve arkadaşları olarak, oradaki varlık nedeni sadece insanları bilgilendirmek, tek silahı fotoğraf makinesi olan Bünyamin Aygün'ün derhal serbest bırakılması çağrısında bulunuyoruz. Başta Sayın Başbakan, Dışişleri Bakanı ve MİT Müsteşarı olmak üzere, ilgili kurum ve kişilerin olaya gereken duyarlılık ve önemi göstermesini, Aygün'ün sağ salim ailesine ve çocuklarına, çok sevdiği mesleğine kavuşturulması yolunda bütün olanak ve ağırlıklarını kullanmalarını talep ediyoruz."

-Cemiyetten kınama

Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Sadık, Bünyamin Aygün'ün görevli gittiği Suriye'de terörist bir örgüt tarafından kaçırıldığını üzüntü ile öğrendiklerini belirterek, "Temennimiz gazeteci hemşerimizin bir an önce özgürlüğüne kavuşmasıdır. Görevini üstün başarı ile yerine getirmeye çalışan gazete emekçisi Bünyamin Aygün'ün hayatının korunması ve iadesi konusunda yetkili makamların ivedilikle gerekli önlemler almasını bekliyoruz. Bu vesileyle Bünyamin Aygün'e, ailesine, basın emekçilerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Olayı nefretle, şiddetle kınadığımızı ve protesto ettiğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz" dedi. - Trabzon

Kaynak: AA / Güncel

Bünyamin Aygün Mustafa Canlı Gümüşhane Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title