Haberler

Millitetvekili Kaplan'dan Ankara İçin Soru Önergesi

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Ankara Valiliğinin 30 Kasım’a kadar toplantı ve gösterilerin yasaklandığını duyurması üzerine Meclis’e soru önergesi verdi.

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Ankara Valiliğinin 30 Kasım'a kadar toplantı ve gösterilerin yasaklandığını duyurması üzerine Meclis'e soru önergesi verdi.

Ankara Valisi Ercan Topaca'nın Ankara'da 45 günlüğüne toplantı ve yürüyüşlerin yasaklandığını açıklamasının ardından CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya soru önergesi verdi. Söz konusu yasağın keyfi olduğunu belirten Hürriyet, "Söz konusu yasağın geçerli olduğu tarihler arasında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 93. Yılı kutlamaları ve Atamızın ebediyete intikalinin 78. yılı anma törenleri de bulunmaktadır. 10 Kasım Atatürk'ü anma törenlerinin Saray'a alınmış olmasıyla birlikte, Ankara Valiliğinin aldığı bu karar neticesinde insanların sokaklarda yasını tutması engellenecektir" ifadelerini kullandı.

Ankara Valiliğinin daha önce de Aşure etkinliklerini yasakladığını da hatırlatan Milletvekili Hürriyet, "Valilik gelen tepkiler üzerine aşure etkinlikleri konusundaki yasağı kaldırmıştır. Aşure etkinlikleri yasağının kalkması ortada bir terör tehdidi bulunmadığını ve yasakların ise keyfi olduğunu ortaya çıkarmıştır. Bu halk ne 29 Ekim'i kutlamaktan ne de 10 Kasım'ın yasını tutmaktan geri kalmayacaktır" diye konuştu.

CHP Milletvekili Hürriyet son olarak, "17 Ekim-30 Kasım tarihleri arasındaki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ve 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü etkinlikleri bu yasak kapsamında kalacak mıdır? Ankara Valiliği'nin terör tehdidi gerekçesiyle yasakladığı Aşure etkinlikleri gelen tepkiler üzerine mi, yoksa terör örgütlerinin eylem arayışları sona erdiği için mi kaldırılmıştır?" diyerek Bakan Soylu'ya soru önergelerini iletti. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatma Kaplan Hürriyet Ankara Valiliği 29 Ekim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title