Haberler

Milli Tren Projesi'nin Tanıtım Töreni

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Milli Tren Projesi'nde ana sorumlu olarak TCDD'nin belirlendiğini belirterek, "Milli Tren Projelerinde, 280'i bilim adamı, 1056'sı mühendis, 520'si teknik ve idari uzman olmak üzere toplam 1856 kişi çalışacak" dedi.

Karaman, Milli Tren Projesi'nin tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, söz konusu proje için ilk toplantıyı 11 Ekim 2012'de gerçekleştirdiklerini ifade ederek, toplantılar neticesinde, Milli Yüksek Hızlı Tren, Milli Elektrikli ve Dizel Tren Seti, Milli Yeni Nesil Yük vagonu temalı dört  ayrı çalışma gurubu oluşturduklarını söyledi.

Proje hazırlanırken ülke ihtiyaçlarını dikkate aldıklarını anlatan Karaman, proje ortağı İstanbul Teknik Üniversitesiyle (İTÜ) çalışarak, çalışma gruplarının değerlendirmelerini ve ortaya çıkan sonuçlarla yol haritası çıkardıklarını ifade etti.

Karaman, TCDD Genel Müdürlüğü ve İTÜ ortaklığında; ana sorumlu olarak TCDD'nin belirlendiğinin altını çizerek, şunları kaydetti:

"Milli Yüksek Hızlı Tren Projesi yürütücüsü olarak TÜLOMSAŞ, Milli Elektrikli ve Dizel Tren Seti Projesi yürütücüsü olarak TÜVASAŞ, Milli Yük Vagonu Projesi yürütücüsü olarak TÜDEMSAŞ, paydaşlar olarak ise TÜBİTAK, ASELSAN, DATEM, özel sektör kümelenmeleri olan Ankara'daki Anadolu Raylı Ulaşım Sistemleri Kümelenmesi ARUS, Eskişehir Raylı Sistemler Kümelenmesi RSK belirlendi.

Kendi yüksek hızlı trenimizi, tren setlerimizi, yük vagonumuzu üretmek için büyük bir heyecanla çalışan bu ekip adını demiryolu tarihine altın harflerle yazdıracak bir ekip olacaktır."

Yüksek Hızlı Tren, elektrikli setler ve yük vagonu üretim ve test kontrol süreçleri olmak üzere 4 proje grubu ve gruplara bağlı çalışacak 33 proje koordinasyon gurubu oluşturduklarına dikkati çeken Karaman, Milli Tren Projelerinde 280'i bilim adamı, 1056'sı mühendis, 520'si teknik ve idari uzman personel olmak üzere toplam 1856 kişinin çalışacağını kaydetti.

- İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Mehmet Karaca

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Mehmet Karaca da böyle bir proje de partner olarak yer almaktan büyük gurur duyduklarını ifade etti.  Projenin testlerinden, tüm standartlarının geliştirilmesinde kendi akademik kadrolarının çalıştığını anlatan Prof. Dr. Karaca, ilk ulusal bazlı sinyal projesinde de yine TCDD ile birlikte çalıştıklarını kaydetti. Prof Dr. Karaca, demiryollarına yönelik üniversitelerinde yüksek lisan programı oluşturduklarını belirtti. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Süleyman Karaman Mehmet Karaca Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title