Haberler

Milli Tenisçi Marsel İlhan Basın Toplantısı Düzenledi

MİLLİ TENİSÇİ MARSEL İLHAN: "TERÖR SALDIRILARI BENİ ÇOK ÜZDÜ. UMARIM BU OLAYLAR YAKIN ZAMANDA SONA ERECEK"

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tekler ana tabloda mücadele ederek tur atlama başarısı gösteren ilk Türk tenisçi unvanına sahip olan Marsel İlhan, basın toplantıı düzenledi.

Yeşilyurt Spor Kulübü merkez binasında düzenlenen toplantıda milli tenisçi Marsel İlhan'ın yanı sıra antrenörler Can Üner, Cem Bayram, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç ve Yeşilyurt Spor Kulübü Başkanı Levent Gökçe hazır bulundu. Marsel İlhan İngiltere'de olduğu sırada yaşanan terör olaylarının kendisini çok üzdüğünü dile getirdi. Olaylarını bitmesini umduğunu belirten Marsel, "Olayları duydum ve çok üzüldüm. Ben de tenis hayatım bitince burada askerlik yapacağım. Çok üzgünüm, ama maalesef bunlar oluyor. Umarım bu olaylar bitecek" ifadelerini kullandı. 2004 yılından beri Türkiye'de bulunduğunun altını çizen milli tenisçi, "Türkiye Tenis Federasyonunun davetini kabul ederek Türkiye adına maç yapmaya başladım. Daha da sonra da hızla yükseldim. Federasyonumuz, kulübüm ve Turkcell beni destekliyor. Daha da iyi olacağımı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Marsel İlhan, uluslararası alanda ilk önce küçük turnuvalara katıldığını ifade ederek, hızla yükseldiğini ve artık önemli turnuvalarda tur geçmeye başladığını dile getirdi. Marsel büyük turnuvalarda iyi oyuncuları yenebildiğini ifade ederek, "Artık, büyük turnuvalarda çeyrek ve yarı final oynamak istiyorum. 2012 Londra Olimpiyatları'na katılarak Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyorum" diye konuştu. Profesyonel Tenis Birliğinin (ATP) dünya sıralamasında 10 yıl boyunca ilk 100'ün içinde kalmak istediğini dile getiren milli tenisçi bu hedefi için çok çalışacağını kaydetti. Davis Cup'ta Türkiye ile İngiltere'nin oynayacağı mücadele hakkında da koşan Marsel, "Yapacağımız maçta, iki rakibimi de yeneceğime inanıyorum. İngiltere'yi 3-2 mağlup edeceğimizi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç, Marsel İlhan'ın genç tenisçiler için rol model olduğunu kaydetti. Federasyon olarak en büyük amaçlarının Türk tenisini yaymak olduğunu ifade eden Uluç, "Bunun için çok büyük projelerimizle geliyoruz. Türk tenisi büyük ivme kazandı. Marsel'in başarısı genç tenisçilerimiz için rol model oldu. Marsel, disiplini, sorumlu çalışmasıyla Türkiye'ye geldikten sonra büyük gelişme kaydetti. Böyle disiplinli ve sorumlu oyunculara ihtiyacımız var. Türk tenisi gümbür gümbür geliyor" dedi. Uluç bir soru üzerine iyi tenis antrenörleri olduğu için GSGM'nin "altyapı için yabancı antrenör getirelim" teklifini kabul etmediklerini kaydetti.

Yeşilyurt Spor Kulübü Başkanı Levent Gökçe, Türkiye Tenis Ligi'nde küme düşme pahasına Marsel İlhan'ın çim sahaya alışması için hazırlık turnuvalarına katılmasına izin verdiklerini kaydederek "Türkiye'nin bu gururu yaşamasını istedik. Marsel için devşirme diyorlar. Devşirme, büyük bir derece yakalamış sporcuyu Türk yaparsanız devşirme olur. Marsel, Türkiye'de tenis raketini aldığında dünya sıralamasında bir neticesi yoktu. Şu anda ilk 100'ün içine girmek üzere. Ayrıca kulübümüzden ayrılacağı dedikoduları var. Bu doğru değil. Marsel'in sözleşmesi devam ediyor, hazırladığımız yeni sözleşmesi de var. Önümüzdeki günlerde bunu da imzalayacağız" şeklinde konuştu.

Antrenör Can Üner ise kendilerine çok büyük destek sağlandığını kaydederek, "Bu turnuva sonunda dünya sıralamasında 98. ila 102. sırada yer alacağımızı düşünüyorum. Artık büyük turnuvalarda eleme oynamak istemiyoruz. Bu sene sonunda ilk 100'e, gelecek yıl da ilk 50'nin içine girmeyi istiyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title