Haberler

Milli Tekvandocuların Hedefi Brezilya

Türkiye Tekvando Federasyonu(TTF) Başkanı Metin Şahin, Türkiye'de bulunan kulüplerin federasyonun çalışmalarıyla birlikte başarılı sporcuların yetiştireceğini belirterek, olimpiyat şampiyonu sporcular için gayret gösterdiklerini söyledi.

Türkiye Tekvando Federasyonu(TTF) Başkanı Metin Şahin, Türkiye'de bulunan kulüplerin federasyonun çalışmalarıyla birlikte başarılı sporcuların yetiştireceğini belirterek, olimpiyat şampiyonu sporcular için gayret gösterdiklerini söyledi.

Milli Takım antrenörleri ve milli sporcularla birlikte İhlas Haber Ajansı'nı ziyaret eden Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Porto'da yapılan Avrupa Gençler Şampiyonasını değerlendi.

"SON 1 AYLIK KAMPIMIZI ŞAMPİYONAYA İŞTİRAK ETTİK"

Ekip olarak teknik ekiple beraber bu turnuvaya fasılalı kamplarla hazırlandık diyen Metin Şahin, "Son 1 aylık kampımızı şampiyonaya iştirak ettik. Neticede 2016 Rio Olimpiyatları'na hazırlık yolunda bugünün gençleri, yarının büyükleri olan şimdiki gençlerimizin, başarılı olması Türkiye Tekvando Federasyonu için çok önemliydi. Her zaman şunu söylüyoruz; bir olimpiyat bittiğinde, daha sonraki bir olimpiyatın hazırlıkları hemen başlamalıdır" diye konuştu.

"ALT YAPIDAN GELEN OYUNCULARIMIZ OLDUKÇA BAŞARILI"

Alt yapıdan gelen oyuncuların önemine değinen Şahin, "Alt yapıdan gelen oyuncularımız oldukça başarılılar, onların bu başarıları üst yapıdaki oyuncuları da etkileyerek onların kapasitesini arttırıyor. Teknik direktör Ali Şahin ve antrenör arkadaşlarımız sayesinde oyuncularımızı iyi bir şekilde hazırlayarak, onları motive ederek bu şampiyonaya hazırladık" ifadelerine yer verdi.

"3 ALTIN 2 GÜMÜŞ 5 BRONZ MADALYA İLE TAKIMIMIZ BÜYÜK BİR BAŞARI ELDE ETTİ"

Turnuvanın zorluğuna ve kazandıkları başarıya da vurgu yapan Metin Şahin, " 45 ülke 480 sporcunun katıldığı bir turnuvada Rusya, Azerbaycan, İtalya, İspanya, Almanya ve diğer ülkelerle beraber çok büyük bir yarış içine sporcularımız girdi. Kazanılan yarışmalarda 3 altın 2 gümüş 5 bronz madalya ile takımımız büyük bir başarı elde etti. Bu madalyalar hepimize, Türkiyemiz'e hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

"BU BAŞARILAR DURMAYACAK"

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, genç sporcuların kendilerine umut verdiğini dile getirerek, "Her zaman söylüyorum. Bugün 16-17 yaşında genç çocuklar, aynı geçmişte Nur Tatar'ın olduğu gibi 12 yaşlarındayken çalışmaya başlamış, 19 yaşında Olimpiyat'ta çok büyük bir dereceyi Anadolu'nun bağrından çıkıp gelerek almıştır. Servet gibi, Nur gibi ağabeylerinin, ablalarının arkasından onların izini takip eden gençler, bugün buna adaydır. ve bu şampiyona bize şunu gösterdi ki; gençler bize umut verdi. 2012 deki başarının tekrarını 2016 da tekrarlayabilecek gençlerin varlığı bizleri ileriye dönük daha da umutlandırdı. Onun için hepsini canı gönülden tebrik ediyorum. Onları yetiştiren hocalarını ve onlara emek veren kulüplerine de buradan hepsine şükranlarımı sunuyorum. İnşallah bu başarılar durmayacak" açıklamalarında bulundu.

"TÜRKİYE BU NOKTADA EMİN ADIMLARLA ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEK"

"Gençlerin içerisinden büyük yıldızların çıkmasını hedefliyoruz" diyen Metin Şahin sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye bu noktada emin adımlarla çalışmaya ve yürümeye devam edecek. TTF her zaman olduğu gibi Türkiye'nin her tarafından gençleri değerlendirerek onları kamplarda eğitmeyi ve dünya yıldızları arasına katmayı hedeflemektedir. Bütün Türkiye'de bulunan kulüplerimiz ve TTF tarafından yapılan çalışmalarla, gelecekte bu başarılar en güzel şekilde devam edecektir."

KADRİYE SELİMOĞLU: "SPORCULARIMIZIN HOCALARINA, AİLELERİNE VE FEDERASYON BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Genç arkadaşlarla Porto'da yapılan Avrupa Gençler Şampiyonası'nda görev aldığını söyleyen eski milli oyuncu ve Antrenör Kadriye Selimoğlu, "Orada çok güzel sonuçlar aldık, arkadaşlarımız elinden gelenin en iyisini yaptılar, ülkemizi hem disiplin hem de ringdeki mücadeleler olarak en iyi şekilde temsil ettiler. Ben eski bir sporcu olarak şuna inanıyorum; şimdiki gençlerimizin ileride bizleri çok onurlandıracağını ve gururlandıracağını düşünüyorum. Sporcularımızın hocalarına, ailelerine ve federasyon başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Tekvando'yu en çok bayanlara önerdiğini söylen Milli Antrenör "Sporun faydaları tartışılmaz ama bizim sporumuzu daha çok öneriyorum. Ayrıca beden eğitimi öğretmeniyim, bayanları bu spora daha çok yönlendiriyorum bizim sporda disiplin ön planda, bunun bayanlar içinde daha iyi olduğunu düşünüyorum" dedi.

Kadın ve erkek tekvandocuların eşit olduğunu vurgulayan Milli Antrenör Ayşenur Taşbakan, sporculara erkek veya bayan olarak değil, sporcu olarak baktıklarını ve bunun sevgi ve saygıyla alakala olduğuna değindi.

RECEP IŞIK: "PORTO'YA GİTMEDEN ÇOK İYİ BİR HAZIRLIK DÖNEMİ GEÇİRDİK"

Türk Bayrağını göndere çektirmenin ve İstiklal marşını okutturmanın muhteşem bir duygu olduğunu söyleyen Milli Takım Antrenörlerinden Recep Işık, "Porto'ya gitmeden çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Porto'da inanılmaz mücadeleler vererek bayrağımızı en üst düzeye çektirdik ve defalarca Milli marşımızı okuttuk. Bazı teknikler var diğer antrenörler ibretle izledi. Hepimiz birbirimize destek olduk ve inanarak ülkemizi düşünerek her konuda ülkemizi başarılı bir şekilde temsil ettiğimizi düşünüyoruz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Almanya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title