Haberler

Milli Sporcuların Üniversite Tercih Başvuruları

ÖSYM, spor dallarında yetenekli ve üstün başarılı adaylar için spor alanlarındaki yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemi için başvuruları 25-31 Ağustos'ta alacak.

ÖSYM, spor dallarında yetenekli ve üstün başarılı adaylar için spor alanlarındaki yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemi için başvuruları 25-31 Ağustos'ta alacak.

ÖSYM'nin internet sitesinden, 2015 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzunun 10.4 maddesine göre, milli sporcu yerleştirme işlemleri tercihlerin alınmasına ilişkin duyuru yapıldı.

Buna göre başvuruları ÖSYM tarafından kabul edilen adaylar tercihlerini ÖSYM'nin https: //ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak bireysel olarak internet aracılığıyla yapacaklar.

Adayların tercihlerle ilgili genel bilgiler ile tercih edilebilecek yükseköğretim programlarına ve bu programların koşul ve açıklamaları dikkatle inceleyip tercihlerini yapmaları gerekiyor. Adaylar en fazla 8 tercih yapabilecekler. Engelli adaylar, tabloda yer alan beden eğitimi ve spor öğretmenliği programlarını tercih edemeyecekler. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar belirlenen süre içinde tercihlerini değiştirebilecekler.

ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Sadece elektronik ortamda bireysel olarak yapılacak tercihler işleme alınacak. Tercih işlemi, 31 Ağustos 2015  tarihinde saat 23.59'da sona erecek. Tercih süresi uzatılmayacak.

Yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlanacak, adaylara yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecek.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title