Haberler

Milli Savunma Bakanı Yılmaz."Tsk'nın İç Hizmet Kanunu'ndaki Tek Madde Değil, O Kanunun İçerisinde...

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "TSK'nın İç Hizmet Kanunu'ndaki tek madde (35. madde) değil, o kanunun içerisinde 4-5 madde var. O 4-5 maddenin de bu yanlış yorumlanmaya yol açacak hükümlerinin değiştirilmesi yolunda 2023 hedefimiz var" dedi.

Yılmaz, Sivas Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada, en büyük zenginliğin sağlık olduğunu, bu anlamda bugün çok önemli bir tesisin Sivas'a kazandırıldığını söyledi.

AK Parti'nin iktidar olduğu dönemin sağlıkta reform yılları olarak adlandırılabileceğini ifade eden Yılmaz, kamu hastanelerinin tek çatı altında toplanmasının bu reformun önemli adımlarından biri olduğunu belirtti.

Sivas'taki sağlık yatırımlarına değinen Yılmaz, uzman hekim, sağlık personeli ve ambulans sayısında çok ciddi artışlar olduğuna dikkati çekti.

Bakan Yılmaz, "Bizden önceki 10 yıllık dönemde sağlık alanında yapılan yatırım 29 milyon iken bizim dönemimizde 180 milyon liralık yatırım yapılmış. Önümüzdeki 2 yıl içerisinde 140 milyon lira yatırım planlıyoruz. Bununla Sivas'a sağlık alanındaki toplam yatırımımız 320 milyon liraya yükselecek" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Yılmaz ve diğer ilgililer merkezin açılışını gerçekleştirdi. Bakan Yılmaz, merkezi gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Açılışa, Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin, Ali Turan, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık ve sağlık çalışanları katıldı.

-Yılmaz, soruları yanıtladı-

Yılmaz, açılışın ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesiyle ilgili görüşleri sorulan Yılmaz, "Darbelere sanki bir gerekçe olduğu düşünülen mevzuatın ayıklanması şeklinde bir talebimiz var. O taleplerden biri Jandarmanın, sivil idareye bağlanması. Askeri okullardaki müfredatın gözden geçirilmesi..." dedi.

Yönetmeliğin tüzüğe, tüzüğün kanuna, kanunun anayasaya aykırı olamayacağını vurgulayan Yılmaz, mevcut hiçbir düzenlemenin darbe yapmaya hukuki dayanak oluşturamayacağını bildirdi.

Bakan Yılmaz, "TSK'nın İç Hizmet Kanunu'ndaki tek madde değil, o kanunun içerisinde 4-5 madde var. O 4-5 maddenin de bu yanlış yorumlanmaya yol açacak hükümlerinin değiştirilmesi yolunda 2023 hedefimiz var. İnşallah onunla ilgili bir çalışma zamanı geldiğinde yapılır" ifadelerini kullandı.

-Uzman erbaş sayısı-

Uzman erbaş müracaatlarıyla ilgili bir soru üzerine Yılmaz, başvuruların beklentilerinin altında kaldığını söyledi.

Bugüne kadar 15 bin kadro almaları gerekirken, hem müracaat eden sayısının hem de müracaat edenler arasında kendi seçtiklerinin az olduğunu dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"2 bin TL'nin üzerinde aylık veriyoruz. 7 yıl çalışıyorlar ve 29 yaşından sonra açığa alıyoruz. İnsanımız, '29 yaşından sonra ne yapacağım-' diye düşünüyor. Dolayısıyla çalışmayı bir gözden geçirelim. Acaba ne yaparsak buraya talep artabilir. Son rakamlara göre 2 bine yaklaştı. Ancak olması gereken neydi, belki 15 bindi diye düşünüyorum. 'Nasıl bu şartları daha iyi hale getirebiliriz-' diye üzerine çalışma yapılıyor. Mevcut her durumu her şartı iyileştirmeyi düşünüyoruz. 'Hem astsubaylarımızın şartlarını hem uzman erbaşların sayısını hem sözleşmeli erbaşların sayısını nasıl daha iyi edersek, talep artar' diye bir çalışmamız var."

En fazla şehit cenazesine katılanlardan biri olduğunu ifade eden Yılmaz,

"En son bütün şehitler uzman erbaş. En son operasyonlara çıkan askerlerimizin hepsi profesyonel. ya Jandarma Özel Harekat'ından ya da Polis Özel Harekat'ından. Dolayısıyla zorunlu askerlik kapsamında 15 aylık askerlik yapmış olanlar, bu operasyonlara gönderilmiyor. Bu kardeşlerimiz karakollarda" dedi.

Bakan Yılmaz, 30 yılda terörün bir mesafe kazanmadığını, Diyarbakır, Van, Kayseri ve Antalya'dan şehitlerin bir arada yattığını belirterek, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Muhabir: Önder Felek

Yayıncı: Cemal Coşkun - SİVAS

Kaynak: AA / Güncel

Cevdet Yılmaz Tsk Tsk Politika Güncel Haberler

title