Haberler

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Sivas'ta

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Suriye'de Suriye halkının, Gazze'de Filistin halkının, Mısır'da da Mısır halkının yanında olduk. Dış politikada bağımsız karar alıp uygulama yeteneğine kavuşmuş bir Türkiye, birilerini rahatsız etti" dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, " Suriye'de Suriye halkının, Gazze'de Filistin halkının, Mısır'da da Mısır halkının yanında olduk. Dış politikada bağımsız karar alıp uygulama yeteneğine kavuşmuş bir Türkiye, birilerini rahatsız etti" dedi.

Sivas'ın Ulaş ilçesinde yerel seçim çalışmalarına devam eden Yılmaz, partisinin ilçe başkanlığında yaptığı açıklamada, seçimin sadece yerel olarak düşünülmemesi gerektiğini belirterek, " Türkiye, bağımsız mı olacak ? Türkiye, büyük mü olacak ? Türkiye, lider mi olacak ? Türkiye, mazlum milletlerin umudu mu olacak ? Türkiye, Türk ve İslam dünyasının gururu mu olacak ? Buna karar vereceksiniz" diye konuştu.

Bakan Yılmaz, ekonomide ve dış politikada bağımsızlık ilkesini uyguladıklarını ve bunun birçoklarını rahatsız ettiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Tek başına bağımsız ekonomi politikası uygulamadık, bir de bağımsız dış politika uyguladık. Gerek ekonomide gerekse dış politikada bağımsız politika uyguladığınız zaman birilerini rahatsız ediyorsunuz. Birilerini rahatsız ettiğiniz zaman da o birileri, 'acaba bu dışişlerinin politikası nedir?' diye Dışişleri Bakanı'nın telefonunu dinliyor. Enerji politikası uyguladığınızda birileri, 'Enerji Bakanlığının politikası nedir?' diye Enerji Bakanı'nı dinliyor. Birileri milli istihbaratın bu coğrafyadaki etkinliğinden rahatsız olduğundan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı'nı dinleyerek 'bu MİT'in politikası nedir?' diye onu öğreniyor."

Mısır'da Batılı ülkelerin desteğiyle Mursi'ye darbe yapıldığını belirten Yılmaz, "Dünyada hiçbir ülke kalkıp da buna 'darbe' diyemedi. Türkiye 'darbe' dedi. Çünkü Mısır halkını tercihine saygı gösterdik. İşte bu bağımsız dış politikadır" ifadesini kullandı.

- "Bağımsız ülke budur"

Filistin'de de benzer şeylerin yaşandığına dikkati çeken Yılmaz, "Filistin halkı oy kullanarak Gazze'de yöneticilerini seçti. Gazze halkının yöneticilerini, dünya tanımadı. Tek biz tanıdık. 'Filistin halkının tercihi neyse ona saygı duymak gerekir' dedik ve Başbakanımız da Gazze'yi ziyaret edeceğini söyledi. Bizim dışımızda tek bir ülke, Filistin halkının meşru temsilcisini kabul etti mi ? İşte bağımsız ülke budur. Eğer sen Filistin halkının yanındaysan, Mısır halkının yanındaysan bağımsız politika uygularsın. Aynı politikayı, Suriye'de de uyguladık. Suriye halkının taleplerinin yanında olan ülke kim ?" diye konuştu.

Bakan Yılmaz, Türkiye'nin Suriye'den gelen 700 bin kişiyi misafir edip, 2,5 milyar doların üzerinde öz kaynağını Suriye halkına harcadığını söyledi.

Suriye'de, Gazze'de ve Mısır'da halkın yanında olduklarını vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Suriye'de Suriye halkının, Gazze'de Filistin halkının, Mısır'da da Mısır halkının yanında olduk. Dış politikada bağımsız karar alıp uygulama yeteneğine kavuşmuş bir Türkiye, birilerini rahatsız etti. Ya uydu Türkiye ya küçük Türkiye ya başkasını peşinden sürüklenen Türkiye olacak; ya da büyük Türkiye, lider Türkiye, Osmanlı'nın mirasını hak eden, gelişmiş, özgür, güçlü, dostlarına güven veren, düşmanlarına korku salan ama kültürel coğrafyasındaki bütün mazlum milletlerin umudu olacak bir Türkiye istiyorsak 30 Mart'ta bu politikaya destek vereceğiz."

-milli savunma bakanı yılmaz

Kaynak: AA / Politika

Türkiye Suriye Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Damla kimdir? Peki, Survivor Damla kaç yaşında, nereli? Bein Sports 1-2-3 CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title