Haberler

Milli Savunma Bakanı Yılmaz Meclisi Bilgilendirdi

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Süleyman Şah Türbesine yönelik yapılan “Şah Fırat” operasyonuna 39 tank, 57 zırhlı araç, 100 araç ve 572 personel katıldığını ifade ederek, kaybedilen bir vatan toprağı olmadığını, Türkiye’nin egemenlik hakkından vazgeçmediğini söyledi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Süleyman Şah Türbesine yönelik yapılan "Şah Fırat" operasyonuna 39 tank, 57 zırhlı araç, 100 araç ve 572 personel katıldığını ifade ederek, kaybedilen bir vatan toprağı olmadığını, Türkiye'nin egemenlik hakkından vazgeçmediğini söyledi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Süleyman Şah Türbesine yönelik yapılan "Şah Fırat" operasyonu ile ilgili TBMM Genel Kurulunda milletvekillerine bilgiler verdi. Özellikle MHP grubunun eleştirileri altında konuşma yapan Bakan Yılmaz, "Hiç kimse Türkiye'nin ülke topraklarını ve vatandaşlarının can güvenliği koruma yolundaki kararlılığını test etmesin. Bu kararlılığımızı bu operasyonda gösterdik" dedi.

"Bu milli bir davadır" ifadelerini kullanan Bakan Yılmaz, bu operasyona karşı çıkan dış güçlerin kim olduğuna bakıldığında, operasyonun ne kadar yerinde olduğunun görüleceğini söyledi. Suriye'de artan güvenlik sorunlarının dikkate alınarak, Süleyman Şah Saygı Karakolundaki türbe ve emanetlerin Suriye'nin Eşme Köyü sınırları içinde kalan ve güvenlik güçleri tarafından koruma altına alınacak yere taşınmasına karar verildiğini belirten Bakan Yılmaz, eş zamanlı olarak 2 operasyon başlatıldığını kaydederek, "Operasyonuna 39 tank, 57 zırhlı araç, 100 araç ve 572 personel katılmıştır. Türk Hava Kuvvetlerine bağlı unsurlar hazır bekletilmiştir. Çatışma dahi olmaksızın bu operasyonun gerçekleştirilmiş olması TSK'nın harbe hazırlık gücünü göstermektedir" diye konuştu.

Daha önceden "Mehmetçik rehin" şeklinde açıklama yapanları işaret eden ve operasyonun Mehmetçiğin rehin olmadığını gösterdiğini kaydeden Bakan Yılmaz, "Kaybedilen bir vatan toprağı yoktur, Türkiye egemenlik hakkından vazgeçmemiştir" diye konuştu.

Süleyman Şah Saygı Karakolunun bulunduğu yerde verilecek güvenlik hizmetinin risk taşıdığını, bu riski ortadan kaldırmanın Türkiye çıkarları için daha uygun olduğunu belirten Bakan Yılmaz, "Bir saldırı halinde mukabelede buluncaya kadar geçecek sürede Mehmetçiğimizin kalacağı riskin karşılığı yoktur" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin daha öncede IŞİD'in rehinesi olan Musul Başkonsolosluğu personelinin tecrübesini yaşadığını ifade eden Yılmaz, "Konsolosluk niye daha önce boşaltılmadı' diye suçlama yapıldığı hatırlanmalıdır, o gün o suçlamayı yapanların bugün 'niye karakol boşaltıldı' demeye hakkı yoktur. Bu millet; Dışişleri Bakanı, MİT Müsteşarı, Dışişleri Müsteşarı, Genel Kurmay İkinci Başkanı arasında yapılan güvenlik toplantısının dinlenerek dış güçlere servis edilmesi üzerine yapılan tartışmaları da hatırlamaktadır. O gün 'devlet Süleyman Şah Karakolu'nu bahane ederek Suriye'de savaşa girecek' diyenleri bu millet unutmamaktadır. O gün yapılan bu iddiaların bu gün boşa çıktığın bu millet görmektedir" açıklamasında bulundu.

Vatandaşları Süleyman Şah'ın yeni türbesine davet eden Bakan Yılmaz, "Suriye eşmesindeki Süleyman Şah Türbesi ülkemize yaya yürüme mesafesinde. Ecdadına bir Fatiha okumak isteyenleri Süleyman Şah Türbesini ziyaret etmeye davet ediyorum" dedi.

Bakan Yılmaz; konuşmasını Abdurrahim Karakoç'un "Yemin" isimli şiirinin şu satırları ile sonlandırdı; "Nusret versin yeri göğü yaratan, çekip çıkartalım akı karadan, Ertuğrul Bey, Osman Gazi, Murat Han, susarsam hakkini helal etmesin." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cevdet Yılmaz Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title