Haberler

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Kars'ta

Bakan Yılmaz: "(4 eski bakan hakkındaki fezlekeler) Hayırlı uğurlu olsun. Normal prosedür içerisinde, hukuk sistemi içerisinde, usul esas içerisinde olan her şeyden hiç kimsenin rahatsızlık duymaması lazım. Hayırlı uğurlu olsun" "(Emekli astsubayların ölüm orucu başlatması) Önemli olan mesaj verilmesidir.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 4 eski bakan hakkındaki fezlekelere ilişkin, "Hayırlı uğurlu olsun. Normal prosedür içerisinde, hukuk sistemi içerisinde, usul esas içerisinde olan her şeyden hiç kimsenin rahatsızlık duymaması lazım. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Kars Valisi Eyüp Tepe'yi makamında ziyaret eden Yılmaz, Ardahan ve Kars'ta temaslarda bulunduğunu belirterek, yarın da Iğdır'a gideceğini söyledi.

Bakan Yılmaz, bir gazetecinin, "Emekli astsubayların açlık grevine girmesini nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusunu, "Haklı talepleri vardır. Onda hiç şüphe yok. Diyoruz ki biz iktidara geldiğimizde uzman jandarmalar, uzman erbaşlar, gerek astsubayların gerekse subaylarımızın birçok talepleri vardı, o talepleri adım adım gerçekleştiriyoruz. Hepsinin bir anda olabilmesi mümkün değil" şeklinde yanıtladı.

Çıkardıkları yasayla uzman erbaşlardan, astsubaylardan 4 yıllık okulu bitirenlerin birinci dereceye çıkmalarının yolunu açtıklarını dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Yine daha önce emniyet ve istihbaratta çalışanlar emekli olduklarında 100 lira ödenek alıyorlardı. Astsubaylar, bizim emeklilerimize de bu hakkın verilmesini talep ediyorlar. Onu da geçen yayımlanan resmi gazeteyle sağladık. Dolayısıyla bu arada mesela davalar, yargılanma olursa görevleri nedeniyle avukat tayin ediyoruz. Avukat masrafını biz kendimiz veriyoruz. Biz şunu söyledik, önemli olan mesaj verilmesidir. Bu mesaj alınmıştır diyoruz. Ben o kardeşlerimin bu eylemlerinin sonlandırmasının daha iyi olacağını düşünüyorum. Silahlı kuvvetlerimizin geleneğinde bu tür eylemler pek görülmeyen eylemlerdir. Önemli olan mesajın iletilmesidir. Bu mesaj Genelkurmay Başkanımız tarafından, hükümetimiz tarafından alınmıştır. Dolayısıyla inşallah bu süreç içerisinde Türkiye'nin ekonomik durumu da göz önüne alınaraktan yerine getirilecektir."

4 eski bakan hakkındaki fezlekeler

Bakan Yılmaz, bir gazetecinin "4 bakana ilişkin hazırlanan fezlekeler mecliste okunacak, neler söyleyeceksiniz" sorusunu, "Hayırlı uğurlu olsun. Normal prosedür içerisinde, hukuk sistemi içerisinde, usul esas içerisinde olan her şeyden hiç kimsenin rahatsızlık duymaması lazım. Hayırlı uğurlu olsun" şeklinde yanıtladı.

Berkin Elvan'ın ölümü

"Berkin Elvan'ın ölümü için neler söyleyeceksiniz" sorusuna da Yılmaz, "Hiç bir kelimenin annesinin babasının acısını hafifletebileceğini düşünmüyorum ama buna rağmen de ben başsağlığı diliyorum. Allah sabır versin. Hiç olmaması gereken, yapılmış olan bir hataydı o evladımıza karşı. Herkes kendi evladını o 14 yaşındaki kardeşimizin yerine koysun. Annesinin, babasının, kardeşlerinin, sevenlerinin ve milletimizin başı sağolsun. Bu kardeşimize yapılan kesinlikle yüzde 100 yanlıştır. Muhakkak ki bu yanlışı demokratik yoldan dile getirmek de çok doğaldır. Buradaki yanlış olan şey, bir hukuksuzluğu başka bir hukuksuzlukla cevaplamak. İki yanlıştan bir doğru çıkmaz. Allah sabır versin. Mekanı cennet olsun. Allah bir daha böyle bir acı olayı hiç kimseye yaşatmasın" karşılığını verdi.

Vali Tepe de ziyaretin ardından Bakan Yılmaz'a işlenmiş tabak hediye etti. - Kars

Kaynak: AA / Güncel

Cevdet Yılmaz Eyüp Tepe Kars Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title