Haberler

Milli Savunma Bakanı Yılmaz Erzincan'da

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Erzincan Üniversitesi yerleşkesinde yapılan 4 bin kişilik camiyi ibadete açtı.

Türkiye Diyanet Vakfı ile Fersan Tekstil'in katkılarıyla Erzincan Üniversitesi (EÜ) Yanlızbağ yerleşkesinde yapımı tamamlanan 4 bin kişilik Erzincan Üniversitesi Camisi'nin açılışı nedeniyle tören düzenlendi. Törene Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Vali Süleyman Kahraman, milletvekilleri Sebahattin Karakelle ve Serkan Bayram, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, EÜ Rektörü Prof.Dr. İlyas Çapoğlu, Müftü Yavuz Karabayır ile çok sayıda vatandaş katıldı. Havanın yağmurlu olması nedeniyle açılış sonrası konuşmalar cami içerisinde kurulan kürsüde yapıldı.

Camilerin hayatın merkezi olduğunu söyleyen Bakan Yılmaz, "Hem okuldurlar, çünkü Kur'an dersi öğretilir, hadis dersi öğretilir, diğer bütün ilimler burada öğretilir. Bir okul hüviyeti vardır. Aynı zamanda kültür merkezidir. Kültürel faaliyetleri burada yapabiliriz. Aynı zamanda ibadethanedir. Bütün ibadetlerimizi burada yapabiliriz. Bu cami gerçekten hem Erzincan'a, hem üniversiteye yakışan bir cami olmuş." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Erzincan Üniversitesi Süleyman Kahraman Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title