Haberler

Milli Savunma Bakanı Yılmaz: Bizim İşimiz Kutuplaşma Değil

Güncelleme:

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, millete hizmet etmenin kendileri için öncelik olduğunu, bu nedenle Başbakan Erdoğan'ın çok çalıştığını söyledi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Bizden önceki dönemlerde bunlar milletten aldığı bütün vergiyi her 100 liranın 86 lirasını faize verdi. Geriye kalan 14 liraya ne yatırım yaptı, ne memur alabildi, ne işçi alabildiler, ne memurun, ne de işçinin maaşına zam verebildiler. Böyle olduğu içinde Bolu Tüneli yıllarca bitmedi. Karadeniz otoyolu bitmedi. Tünellere başlayamadılar. Açtıkları tünellerin içinde boğuldular" dedi.

Kazım Karabekir Caddesi'ndeki AK Parti seçim bürosunu ziyaret eden Yılmaz'ı, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, AK Parti Ardahan İl Başkanı Yunus Baydar ve partililer karşılandı.

Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, millete hizmet etmenin kendileri için öncelik olduğunu, bu nedenle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çok çalıştığını söyledi. Yılmaz, kutuplaşmadan kaçınacaklarını belirterek, "Bizim işimiz kutuplaşma değil. Bizim hiç kimseyle husumetimiz yok. Ancak yedi düvel hep birlikte bize saldırıyor. İçerdeki işbirlikçilerle birlikte bize saldırıyor. Ama biz diyoruz ki 'nefsimizden başka bizim düşmanımız yok" diye konuştu.

-"Adnan Menderes ezanı Türkçe okuyanlara ceza vermedi"

CHP'yi tutarsızlıkla eleştiren Yılmaz, şunları söyledi:

"Bize 'Geriye gidiyoruz' diyen bir CHP zihniyeti var. Ağzıma almak istemediğim bu partiler 'Demokrasiden geri gidiyoruz' diyen partilere şunları söylemek istiyorum. Sizin döneminizde demokrasinin iki çıtası vardı. Biri din, diğeri ise etnik kimlikti. Eğer siz kimliğe ve kişinin inancına karşı çıkıyorsanız, demokrasinin D'sinden anlamış değilsiniz. Bir adımda ileri gidemezsiniz. CHP döneminin Türk Ceza Kanunu vardı. 1950'ye kadar, 526. madde diyor ki, 'Arapça ezan ve kamet okuyanlar 3 ay hapisle cezalandırılacaktır'. CHP milletin dinine bu kadar uzaktır. Başka hiçbir şeye gerek yok. Menderes iktidara geldikten sonra Arapçayı serbest bırakmadı, sadece 'Arapça okuyanlara ceza vermeyeceğim' dedi. Vatandaş ister Türkçe okusun ister Arapça . Ancak vatandaşın ruhunun telini titreten Arapça olduğu için otomatikman Arapçaya dönüldü."

-"Açtıkları tünellerin içinde boğuldular"

Kendi hükümetleri döneminde ekonomide büyük değişimlerin yaşandığını ifade eden Bakan Yılmaz, şunları kaydetti

"Elinizi vicdanınıza koyun. 80 yılda bu ülkeyi yönetip de 230 milyar dolar milli gelir yaratanlar mı bu ülkeyi daha iyi yönetti? Yoksa 10 yılda 570 milyar daha bunun üstüne koyanlar mı daha iyi yönetti? Bizden önceki dönemlerde bunlar milletten aldığı bütün vergiyi her 100 liranın 86 lirasını faize verdi. Geriye kalan 14 liraya ne yatırım yaptı, ne memur alabildi, ne işçi alabildiler, ne memurun, ne de işçinin maaşına zam verebildiler. Böyle olduğu içinde Bolu Tüneli yıllarca bitmedi. Karadeniz otoyolu bitmedi. Tünellere başlayamadılar. Açtıkları tünellerin içinde boğuldular. İşte biri Bolu Tüneli, diğeri Ayaş Tüneli."

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Karadeniz Bolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title