Haberler

Milli Savunma Bakanı Yılmaz Askerlik Süresiyle İlgili Konuştu

Güncelleme:

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, askerliğin 12 aya indirilmesine ilişkin düzenlemeye dair konuştu.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Kurban Bayramı nedeniyle öğle saatlerinde karayolu ile memleketi Sivas'a geldi. Valilik binası önünde il protokolü tarafından karşılanan Bakan Yılmaz protokol üyeleri ile bayramlaşarak, AK Parti Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu Üyesi Musa Demirci'nin amcasının kızının cenaze törenine katıldı. 81 yaşındaki Cevahir Demirci'nin öğle namazının ardından Gülyurt Cami'nde kılınan cenaze namazına katılan Bakan Yılmaz, daha sonra partisinin İnönü Konağı'ndaki bayramlaşma programına katıldı. Programa Bakan Yılmaz ile birlikte Ak Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin ve Ali Turan da katıldı.

Bakan Yılmaz programda yaptığı konuşmada birlik ve berberlik mesajları vererek, "Bizim en büyük projemiz nedir? Hem Sivas'ta hem de Türkiye'nin dört bir tarafında, artık hiç bir eve şehit haberi gelmiyor. Artık hiç bir ocağa ateş düşmüyor. Ateş düştüğü yeri yakar derler ya bundan büyük nimet olur mu? Ufak tefek sıkıntılar her dönemde olur. Osmanlı döneminde yalancı peygamberler çıkmış. Yani istenilmeyen kötü olaylar, kötü kişiler çıkabilir. Bu dönemdede çıkabilir. Fakat bunların tarihin akışı içerisinde hiç bir değeri yoktur. İnşallah Türkiye'nin her tarfına, dağlarına, bayırların, yaylalarına, ovalarına her tarafına barış geliyor, kardeşlik geliyor. Hiç şüpheniz olmasınki bugün Hakkari'de de aynı bayram sevincini duyarız, Sivas'ta aynı bayram sevincini duyarız, Edirne'de de. Allah, bu birlik beraberliğimizi artırsın." dedi.

70 BİNE YAKIN TEZKERE

Program sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Yılmaz, 15 ay olan uzun dönem askerlik süresinin 12 aya indirilmesine ilişkin düzenlemeyle ilgili de şöyle konuştu:

"Önümüzdeki Pazartesi günü Bakanlar Kurulu var. Bakanlar Kurulunda Genelkurmay başkanlığımızın yapmış olduğu bir çalışma gelecek. Dolayısıyla bu çalışmaya göre tarih, Bakanlar Kurulunda belirlenecek. Ama, işte diyelimki; önümüzdeki yılın Mart ayını geçmeyen bir tarihten hangisi olursa, Bakanlar Kurulunda belirlenecek. Az bir süre kaldı. ve karar çıkınca da 70 bine yakın insanımız tezkere alacak. Şimdiden hayırlı, uğurlu olsun diyelim."

'GÖZ AÇIP KAPAYINCAYA KADAR GEÇİYOR'

Düzenlemede kısa dönemi kapsayan herhangi bir çalışma olamadığını belirten Bakan Yılmaz, şunları söyledi:

"Kısa dönem 6 ay biliyorsunuz. Göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor. Uzun dönemse 12 ay. Üniversite mezunları da 12 ay yapıyor, ilkokul mezunları da. Ama üniversite mezunlarına yedek subay oldukları için 2 bin TL'nin üzerinde bir aylık ödüyoruz. Hatta benim birçok kardeşim bana uzun dönem yapmak istediklerini söylüyor. Kısaltmayı isteyende yok. Onuda belirtmek isterim."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kurban Bayramı Ak Parti Türkiye Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı Everton Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Everton Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Everton Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Everton Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Everton Liverpool maçı CANLI izle! 24 Nisan Everton Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Trabzonspor Karagümrük maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) TS Karagümrük maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Ziraat Kupası Yarı Final Tek Maç mı, İki Maç mı? İşte Detaylar 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
title