Haberler

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Arnavutluk'ta

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Arnavutluk'a düzenlediği resmi ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Buyar Nişani ve Başbakan Sali Berişa ile ayrı ayrı görüştü.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Arnavutluk'a düzenlediği resmi ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Buyar Nişani ve Başbakan Sali Berişa ile ayrı ayrı görüştü.

Cumhurbaşkanı Nişani tarafından kabul edilen Yılmaz'ın görüşmesi basına kapalı olarak gerçekleşti. Görüşmenin ardından Arnavutluk Cumhurbaşkanlığı tarafından yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Nişani ve Milli Savunma Bakanı Yılmaz'ın iki ülke arasındaki dostluğu ve ortaklığı, geleneksel ve tarihi olarak değerlendirdikleri belirtildi.

İki ülkenin stratejik ortaklar olduğu vurgulanan açıklamada, Arnavutluk ile Türkiye arasında tüm alanlardaki iş birliğinin gerek NATO ülkelerine, gerekse barışı, güvenliği ve istikrarı hedefleyen ülkelere örnek olması gerektiği ifade edildi.

Arnavutluk Silahlı Kuvvetleri'ni NATO'ya tamamen entegre edilmiş kuvvetler olarak nitelendiren Bakan Yılmaz, tüm ülkelerin birbiriyle uyumlu bir şekilde yaşadığı takdirde Balkanlar'ın huzur bulabileceğini dile getirdi.

Arnavutluk Cumhurbaşkanı Buyar Nişani ise, Arnavutluk'a özellikle NATO üyeliği çerçevesinde verdiği destek için Türkiye'ye minnettar olduklarını kaydetti.

Arnavutluk'un NATO'aki katkısında Türkiye'nin rolünün önemli olduğunu vurgulayan Nişani, bölge barışı ve istikrarı için Arnavutluk'un hizmet etmeye devam edeceğini ifade etti.

-Yılmaz, Başbakan Berişa ile görüştü-

Bakan Yılmaz, daha sonra Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından Başbakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, Berişa'nın Milli Savunma Bakanı Yılmaz'ın ziyaretini iki ülke arasındaki mükemmel ilişkilerin daha da pekiştirilmesi için önemli bir katkı olarak gördüğü belirtildi.

Milli Savunma Bakanı Yılmaz'ın ise Berişa'ya teşekkür ettiği ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ilettiği ifade edildi. Bakan Yılmaz ayrıca, Arnavutluk'un bağımsızlığının 100. yıl dönümünü de kutladı.

Açıklamada, Yılmaz ve Berişa'nın iki ülke arasındaki yakın ve geleneksel dostluğu, iki ulus arasındaki sonsuz bağı değerlendirdiği belirtildi.

Başbakan Berişa, dost ülke Türkiye'nin Arnavutluk'a hem askeri, hem de tüm diğer alanlarda verdiği ve vermeye devam ettiği destek ve yardım için minnettar olduklarını ifade etti.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve beraberindeki heyetin bugün, ülkenin kuzeyindeki Kruya kentini de ziyaret edeceği, yarın sabah ise Kosova'ya geçeceği öğrenildi.

Muhabir: Tiran - Kayhan Gül

Yayıncı Açıklaması - TİRAN

Kaynak: AA / Güncel

Sali Berişa Arnavutluk Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title