Haberler

Milli Savunma Bakanı Yılmaz Açıklaması

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "(Kilis'te) Bireyselleşmenin arttığı bu dönemde dönemde 'ensar' ruhunun en somut örneğini yaşattığı için her birine teşekkür ediyorum.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "( Kilis'te) Bireyselleşmenin arttığı bu dönemde dönemde 'ensar' ruhunun en somut örneğini yaşattığı için her birine teşekkür ediyorum. Bu Türkiye'nin bir zenginliğidir. Burada bir destan yazılıyor ve bu destan nesilden nesile aktarılacak." dedi.

Bakan Yılmaz, dün, Suriye'den ateşlenen 2 roket mermisi nedeniyle hayatını kaybeden belediye işçileri Mehmet Emin Onarıcı ve Mehmet Hanifi Sağlam'ın cenaze töreninin ardından, Kilis Belediyesini ziyaret etti.

Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, kentin kendi nüfusundan daha fazla Suriyeliyi misafir etmesine rağmen, yerel yönetim hizmetlerinde hiçbir aksama olmadığını belirtti.

Yapılanlardan dolayı Kilislilerin her birinin 'ensar' ruhu taşıdığını ifade eden Yılmaz, şunları söyledi:

"Bireyselleşmenin arttığı bu dönemde dönemde 'ensar' ruhunun en somut örneğini yaşattığı için her birine teşekkür ediyorum. Bu Türkiye'nin bir zenginliğidir. Burada bir destan yazılıyor ve bu destan nesilden nesile aktarılacak. Kendi nüfusundan fazla olan misafirlerine yerel ve merkezi hükümetin hizmetlerini veren Kilis'e hükümetimizin de pozitif ayrımcılık yapması gerekir ve bu noktada pozitif ayrımcılık yapıyor. Kilis'e 300 yataklı bir hastane kazandıracağız. Zırhlı ambulansı en yakın zamanda gönderiyoruz. Bu hastanenin ne ihtiyacı varsa gönderilecek. Bizim bir olmamız lazım. Sabır bir ateşin düştüğü anda gösterilen tepkidir. Dolayısıyla, toplumların değeri de ateşin düştüğü ilk andaki verdikleri tepkiyle ölçülür. Birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece aşamayacağımız hiçbir engel yok.Türk devleti güçlüdür ve her türlü problemi yenip çözer."

Türkiye'nin geçmişe göre, ciddi anlamda mesafe aldığını vurgulayan Bakan Yılmaz, "Maalesef dışarıdan yansıyan füzeler geliyor bunlar muhakkak ki milletimizin huzurunu bozuyor. İnşallah bu tehdidi ve riskleri en yakın zamanda bertaraf edeceğiz. Onlar bizden ne istiyorlar bu halkın korkmasını istiyorlar, biz korkmayacağız. Onlar hayatın durmasını istiyor, hayatın durmasına izin vermeyeceğiz." diye konuştu.

Belediye Başkanı Hasan Kara da Kilis'in kendi içinde Türkiye'nin en güvenli kentlerinden biri olduğunu belirterek, sınırın diğer tarafından gelen terör tehditlerini de en kısa zamanda bertaraf edeceğine inandığını bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Kilis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title