Haberler

Milli Savunma Bakanı Yılmaz Açıklaması

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Bizim işimiz halka hizmet bu yolda durmak yok. Hizmetlerimizin halka ulaşmasına gayret edeceğiz.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Bizim işimiz halka hizmet bu yolda durmak yok. Hizmetlerimizin halka ulaşmasına gayret edeceğiz. Hakkın rızasının halkın duasından geçtiğini biliyoruz, halkın duasını almak için de daha çok çalışacağız" dedi.

Karşıyaka Mahallesi Esenyurt Caddesi mevkisindeki Sivas Huzurevi ve Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin temel atma törenine katılan Yılmaz, tören öncesi yaptığı konuşmada, medeniyetin ölçüsünün insana verilen değerden geçtiğini, huzurevinin temelinin atılmasının da insana verilen değerin ölçüsü olduğunu belirtti.

Devletin yoksuluna yardım ettiğini, engellisinin engelini giderdiğini, "devlet nerede" diyenin sormadan yanında olduğunu, sahipsiz çocuğa sahip çıktığını anlatan İsmet Yılmaz, "Şefkat istenirse devlet bir baba, hizmet istenirse devlet bir evlattır. Bugün burada devletin şefkat yüzünü, devlet babanın bir fonksiyonunu görüyoruz" dedi.

Sivas'ın yaşlı nüfusunun çokluğu dolayısıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'dan Sivas'a bir eser bırakmasını istediklerini aktaran Bakan Yılmaz, bir eserin ortaya çıkmasında birçok kurumun aynı doğrultuda olumlu bakması gerektiğini vurguladı.

Huzurevinin gelecek yıl açılışını gerçekleştirecekleri bilgisini paylaşan Yılmaz, şunları söyledi:

"Buranın 96 kapasiteyle hizmet vermesi amaçlanıyor. Huzurevi 3 bloktan oluşacak, her blok zemin artı 2 kattan oluşacak. Bloklardan ikisi yaşam merkezi, bir blok da idari merkez olarak hizmet verecektir. Projenin kapalı alanı 12 bin 661 metrekare, oturum alanı 3 bin 300 metrekaredir. Yaşam merkezlerinde yaşlılar için tek ve çift kişilik tasarlanmış yatak odaları, dinlenme odaları, personel odası, yemekhane ve idareci odaları bulunacaktır. 3 kat da birbirine bodrum kattan bağlantı verilerek geçiş koridorları oluşturulacak. Yaşlılar dışarı çıkma ihtiyacı duymadan bir başka mekana ulaşabileceklerdir."

Bakan Yılmaz, projede yaşlılar için gezinti yolları spor ve oturma alanlarının da düzenlendiğini, ana girişte ziyaretçiler için otopark alanlarının oluşturulduğunu da anımsatarak, şöyle konuştu:

"Sözleşme bedeli yaklaşık 13 milyon. Allah nasip ederse önümüzdeki yıl bitecek. Daha erken biterse Sivas'ımız için o kadar faydalı olur. Sivas'a huzurevi gelmesi için çalıştığımız gibi bundan sonra da Sivas'a huzur gelmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Devam eden yatırımlarımızı inşallah tamamlayacağız. Bizim işimiz halka hizmet. Bu yolda durmak yok. Hizmetlerimizin halka ulaşmasına gayret edeceğiz. Hakkın rızasının halkın duasından geçtiğini biliyoruz. Halkın duasını almak için de daha çok çalışacağız. Vaktimiz az yapacak işlerimiz çok."

Daha sonra Bakan Yılmaz, Vali Alim Barut, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Nesrin Çelik, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Belediye Başkanı Sami Aydın ve protokol üyeleri, butona basarak huzurevinin temelini attı.

Kaynak: AA / Yerel

Cevdet Yılmaz Karşıyaka Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title