Haberler

Milli Savunma Bakanı Yılmaz Açıklaması

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Eğer yarın 400 bin ihtiyaç olur, çağırdığında 400 bin değil, 100 bin gelirse o zaman siz de bu zorunlu askerliği değil, sözleşmeli askerliği veya tam profesyonel askerliği düşünmek zorunda kalırsınız" dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Eğer yarın 400 bin ihtiyaç olur, çağırdığında 400 bin değil, 100 bin gelirse o zaman siz de bu zorunlu askerliği değil, sözleşmeli askerliği veya tam profesyonel askerliği düşünmek zorunda kalırsınız" dedi.

Yılmaz, Sivas'ta ilk olarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce bir otelde düzenlenen "Anneler Günü" programına katıldı.

Daha sonra Türkiye Yol-İş Sendikası Şube Başkanı Zeki Ekici'yi ziyaret eden Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'yi büyütmek için çalıştıklarını söyledi.

Yılmaz, hükumetleri döneminde yapılan yatırımlara da değinerek, "Türkiye'nin şu an bulunduğu hal, son 200 yıllık Türk devlet tarihinin en güçlü dönemi. Eskiden helikopterimizi yapabilir miydik? Şimdi yapıyoruz. Teslim ettik ve Siirt'te terörle mücadele kapsamında kullanılmaya da başlandı. Eskiden tankımızı bırak yapmayı dışarıdan alırdık, modernizasyonunu bile biz yapamazdık, yurt dışında başka bir ülkeye verirdik. Eğitim uçağımız HÜRKUŞ'u yaptık, semalarda dolaşıyor" diye konuştu.

Ülkenin birliğinin sağlanması, bayrağının inmemesi, vatandaşın birinin bile burnunun kanamaması için Türkiye'nin caydırıcı güce sahip olması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, "Türkiye'nin caydırıcı gücünün en somut göstergesi, Türk Silahlı Kuvvetlerini güçlü tutmaktır. Türkiye'yi bir ve beraber tutmaktır. Türkiye, ateş çemberi içerisinde bir barış ve huzur adası" dedi.

Bakan Yılmaz, Türkiye'nin geçmişle kıyaslanamayacak şekilde her alanda daha iyi konumda olduğunu, standartları yükselttiklerini, sağlık, eğitim ve ulaşım alanında reformlar yaptıklarını belirtti.

Halkın bu farkı göreceğini ve ona göre değerlendirme yapacağını düşündüklerini dile getiren Yılmaz, "Muhalefete de ihtiyaç var. Muhalefetin tek yapacağı iş eleştirmek. Muhalefet hastane, okul, yol, stat yapar mı? Vatandaşın hangi hizmetini çözebilir ki çözemez" ifadelerini kullandı.

"Nüfus azalırsa tam profesyonel askerliği düşünmek zorunda kalırsınız"

Bakan Yılmaz, hükumetlerinin 4 yılda 2 kez bedelli askerlik yasası çıkardığını ve askerlik süresini de kısalttıklarını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Hollanda ile Almanya zorunlu askerliği kaldırdı. Almanya'nın İçişleri Bakanı 'Sayın bakanım zorunluğu askerliği askıya aldık. Nüfus artış hızı yok. Genç nüfus yok, askere çağırıyoruz, kimse gelmiyor. İhtiyacı karşılayacak kadar genç insan bulamazsanız mecbursunuz siz de sözleşmeli askerliğe geçersiniz' diyor. İstiyoruz ki Türkiye o duruma geçmesin ama gidişat odur. Nüfus artış hızı belli bir orana gelmezse, nüfus yaşlanırsa… Şu anda 400 bin Mehmetçiğimiz geliyor, subaylar, astsubaylar hariç, zorunlu askerlik kapsamında gelenler. Eğer yarın 400 bin ihtiyaç olur, çağırdığında 400 bin değil, 100 bin gelirse o zaman siz de bu zorunlu askerliği değil, sözleşmeli askerliği veya tam profesyonel askerliği düşünmek zorunda kalırsınız. Ama inşallah, Türkiye o döneme gitmez diye düşünüyoruz."

Yılmaz, daha sonra Kamu-Sen Sivas Şubesini ziyaret etti.

Kaynak: AA / Yerel

Cevdet Yılmaz Anneler Günü Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title