Haberler

Milli Savunma Bakanı Yılmaz Açıklaması

"İnanın herkes, seçimde çok desteği hak eder ama en çok desteği hak eden Türkiye’yi bu noktalara getiren Recep Tayyip Erdoğan’dır" "Millet, hiçbir dönemde olmadığı kadar yüksek bir oyla kendi liderini Çankaya'ya çıkaracaktır"

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "İnanın herkes seçimde çok desteği hak eder ama en çok desteği hak eden Türkiye'yi bu noktalara getiren Recep Tayyip Erdoğan'dır" dedi.

Yılmaz, Sivas'ın Şarkışla ilçesinde öğretmenevinde düzenlenen iftarda yaptığı konuşmada, cumhurbaşkanı seçiminin önem taşıdığını vurguladı.

Millet iradesinin daha önceki cumhurbaşkanı seçimlerinde türlü engellerle karşılaşıldığını anımsatan Yılmaz, "Abdullah Gül, cumhurbaşkanı seçildi. Ahmet Necdet Sezer, devir-teslim töreni istemedi. 'Biz istemiyoruz' dedi. Bir cumhurbaşkanı düşünün ki kendisinden sonra gelen bir cumhurbaşkanına devir-teslim töreni yapmayı ar görüyor, ar hissediyor. Tabi kendisi çekti gitti, Abdullah Gül Çankaya'ya çıktı. Yeminden sonra Bakanlar Kurulu üyeleriyle arkadaşlarını davet etti. Ahmet Necdet Sezer'in psikolojik durumunu, halka, Abdullah Gül'e bakış açısını göstermek için söylüyorum" diye konuştu.

"76 milyonu yönlendirmek kolay değil"

Cumhurbaşkanını seçme görevini halka vermemeleri durumunda yine aynı ayak oyunlarının oynanacağını savunan Yılmaz, şunları söyledi:

"Kapalı kapılar ardında kendilerine güç vehmedenler, adaylarını seçtirmek için binbir gerekçe bulurlar, bunu da diğerlerine kabul ettirirler ve nihayetinde kendi istediklerini cumhurbaşkanı seçtirirlerdi. Hamdolsun bugün bu yapılamamaktadır. 550 kişiyi yönlendirmek kolay ama 76 milyonu yönlendirmek kolay değil. Milletin irfan terazisini çarpıtabilmesi mümkün değil. AK Parti'nin çok hizmeti var ama en önemli icraatlarından biri, emaneti halkın kendisine teslim etmektir. Artık Ankara'da cumhurbaşkanı seçimleri geldiğinde ayak oyunları oynanamaz. Milletin değerlerine yabancı olan biri Çankaya'ya aday olamaz."

Bu nedenle CHP, MHP, BTP, DP ve DSP'nin, milletin değerleriyle barışık olduğu düşünülen birisini aday göstermek zorunda kaldıklarını ifade eden Yılmaz, "Millet, kimin gerçek lider, kimin gerçek aday, kimin de gerçek adayın önünü kesmek için ortaya çıkartılmış aday olduğunu çok iyi biliyor. İnanın herkes, seçimde çok desteği hak eder ama en çok desteği hak eden Türkiye'yi bu noktalara getiren Recep Tayyip Erdoğan'dır. Söz konusu Recep Tayyip Erdoğan olduğunda halkın ne karar vereceğinden hiç kimsenin kuşkusu yok" diye konuştu.

Muhalefetin hamlelerinin seçimi kazanmaktan çok seçimden en az zararla nasıl kurtulabileceklerini öğrenmeye yönelik olduğunu iddia eden Yılmaz, bu nedenle CHP ve MHP'nin kendi adaylarını çıkaramadıklarını, çıkaracakları adayın gerçek anlamda bir liderle yarışta hiçbir şansı bulunmadığını öne sürdü.

Milletin, okuduğu şiir dolayısıyla önü kesilmeye çalışılan bir lideri en üst temsil noktasına çıkaracağını belirten Yılmaz, "Gazetede, 'muhtar bile olamaz' diye 8 sütuna manşet attılar. 8 seçimden, birçok darbe girişiminden ve uluslararası komplolardan esenliğe, halkın desteği ve duasıyla çıktı" dedi.

Bakan Yılmaz, 10 Ağustos'ta verilecek karar ve kullanılacak tercihin, 20 yıldır halkın gözü önünde cereyan eden ve halkın kendisine ait hissettiği bir hikayeyi taçlandıracağını dile getirdi.

Vatandaşlardan seçimlerde yorulmadan çalışmalarını isteyen Yılmaz, "Millet, hiçbir dönemde olmadığı kadar yüksek bir oyla kendi liderini Çankaya'ya çıkaracaktır" ifadesini kullandı. - Sivas

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Çankaya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
500

Yorumlar (1)

gül argu:

onlar başbakanımza iftira attıkca hepsi birleşip adeta bir kişye cullanıyorlar. biz secmenlerde sessizce bileyleniyoruz .1o ağustosta r.t.e sandıkları patlatacağı inşallah.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title