Haberler

Milli Savunma Bakanı Yılmaz: 4 Ayrı Noktaya Atış Yapıldı

Güncelleme:

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Suriye ile ilgili bir soru üzerine, "Dün ve bugün 4 ayrı noktaya atış yapıldı. Kilis tarafından yapılıyor. Türk tarafında can kaybı yok" dedi.

Suriye'nin kuzeyindeki YPG güçlerine yönelik bombardıman bugün de sürdü.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nden konuyla ilgili bir açıklama yapıldı. Askeri kaynaklar, YPG mevzilerinden ateşe karşılık verildiğini duyurdu. Fırtına obüsleriyle özellikle Minnag Hava Üssü yakınlarındaki YPG mevzileri vuruldu.

SAVUNMA BAKANI: 4 AYRI NOKTAYA ATIŞ YAPILDI

Son açıklamayı da akşam geç saatlerde Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz yaptı. Yılmaz, Suriye ile ilgili bir soru üzerine, "Dün ve bugün 4 ayrı noktaya atış yapıldı. Kilis tarafından yapılıyor. Türk tarafında can kaybı yok" dedi.

Yılmaz, bakanlığının 2016 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam'ın,""Basında, yurt dışına yönelik operasyonlara ilişkin haberler var. Bunlar hakkında bilgi verebilir misiniz?" sorusunu yanıtladı.

Suriye'nin Halep kentinin kuzeyindeki gelişmeler hakkında bilgi veren Yılmaz, şunları kaydetti:

"PYD, PKK unsurları tarafından Kilis bölgemize, Demirışık Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde Türkiye topraklarına havan mermisi atılmıştır. Angajman kuralları çerçevesinde ülkemize doğru bir atış yapıldığında buna birebir değil, caydırıcı şekilde misliyle karşılık verilir. Ülkemize havan mermisi gelmesi üzerine; Maranaz, Sicarnaz ve Minak Havaalanı, Tel Rıfat ve Şafarikat bölgelerinde tespit edilen unsurlara karşı fırtına bataryasıyla atış yapılmıştır. Minak Havaalanı ve Maranaz bölgesindeki unsurlara karşı yapılan karşılık verme söz konusudur. Azaz bölgesinde saldırı hazırlığı var diye istihbarat bilgisi vardı. Sayın Başbakanımız, 'PKK ve PYD'nin Minak hava üssünden çıkıp Azez ve çevresini terk edene kadar topçu atışlarını sürdürme kararı aldığını' söyledi."

"SİBER SALDIRI DAHİ SAVAŞ GEREKÇESİ SAYILIYOR"

Bakan Yılmaz, PYD'nin Suriye'de her alan kazanmasının Türkiye'ye ilave göç anlamına geldiğini belirterek, "Ülkelerin savaş ilanı eskiden sadece silahlı atışla oluyordu, şimdi siber saldırı dahi savaş gerekçesi sayılıyor. Yasa dışı göç de gerek Türkiye'nin istikrarına bir tehdit, gerekse Avrupa'nın istikrarına tehdit görüldüğünden, NATO Ege'ye gemi gönderme kararı aldı. Alan kazanırsanız göçe de teşvik edersiniz. Türkiye zaten 2,5 milyondan fazla göçmene kapıyı açmış. Bir saha temizleme, etnik arındırma var. Herkes yerinde durursa Türkiye kendiliğinden bir şey yapmaz ama ilave bir kazanımın Türkiye'nin güvenliğine tehdit oluşturursa Türkiye buna gerekli karşılığı verir. Bizim tarafımızda can kaybı yok, karşı tarafı da bilmiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Suriye Kilis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (73)

YANLIŞ POLİTİKA:

sen mılyonlarca kürdü kendıne dusman ettıkten sonra pyd yı vursan ne vurmazsan ne, en buyuk sıkıntın içerde kaynayan bir kazan var, once içine bak sen

78
64
yanıtYanıtla
Realsiy:

Senin o milyonlarca kürt dediğin buraları alırsa yarın hatayı maraşı erzurumu karsıda isteyecek.kürtler zaten gizli türk düşmanı. Biz çıkarmıza bakmalıyız.kürtlerin çıkarına baktıgı gibi.

yanıt0
yanıt0
insan Mobil-ANDROID:

işid sinirimizda cirit atarken sıkıntı yokta ypg orayı alınca zorumuza gidiyor bu ülke dürüst deil kürt,leri kim temsil ediyor ypg deil pkk deil hdp deil Kürtler ne yapsın arkadaş turklugumden utanıyorum artık yeter iki yuzluluk :(

74
15
yanıtYanıtla
rihaliMobil-ANDROID:

kurtlere vuran allah onlarin belasini versin zatende verecek gibi gozukuyor cunku koru korune herkese saldiriyor bu hukumet.

69
20
yanıtYanıtla
vatan:

rusya arabı turkmeni vururken Allah hiç aklınıza gelmiyo ne hikmetse. rus yalakaları sizi. . mendil gibi olacaksınız. kullan kullan at. . . .

yanıt2
yanıt23
gerçek nedir:

son 1 senede 650 sehit verildi farkındamısınız. Kana doymuyor bu AKP . kendi canları olsaydı TÜM ÜLKEYİ VE BİR OKADARINI feda ederlerdi ama kendi canlarından vazgecmezlerdi UYAN CAHİL TOPLUM UYAN

56
32
yanıtYanıtla
ELBET BUGÜNLERDE BİTECEK:

ULAN ELBET SENDE CAN KAYBI OLMAZ. . DALGAMI GEÇİYORSUN SEN. . . OBÜSLER FÜZELER TOPLAR TANKLAR PYD DE DE YOK Kİ. . SENDE VAR. . . SENDE SALLAYORSUN HABİRE O TARAFA BOMBALARI. . . LAKİN BU KAFAYLA GİDERSENİZ SİZİN DÖNEM KAPANDIĞINDA HEPİNİZ İÇİN AYRI BİR SORUŞTURMA AÇILACAK. . _-_

17
68
yanıtYanıtla
DAVUT:

BİR HRİSTİYAN OLARAK MAZLUM KÜRT HALKININ YANINDAYIM . SİZİNLE ÖLMEK BENİM İÇİN ŞEREF OLACAKTIR.

30
51
yanıtYanıtla
DAVUT:

SAVAŞMADIĞIMI NERDEN BİLİYORSUN CAHİL TOPLULUK .

yanıt4
yanıt7
Mehmet:

Tesekkurler davut kardesim

yanıt0
yanıt0
Tüm 73 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title