Haberler

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Açıklaması

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in çözüm süreci açıklamalarına cevap vererek, “Demokratikleşmeye adım adım gideceğiz buradaki muhatabımız halktır.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in çözüm süreci açıklamalarına cevap vererek, "Demokratikleşmeye adım adım gideceğiz buradaki muhatabımız halktır. Halkın temsilcileri olarak birileri karşımıza gelirse onlarla görüşmeye devam ederiz. Eğer bu görüşme karşıda yoksa halkı temsilcisi olarak o zaman halk ile bizzat görüşüp biz bu çözüm sürecini tamamlarız" dedi.

Bakan Yılmaz, Sivas'ta görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Kütük Ev'de düzenlenen program sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Yılmaz, HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in çözüm süreci ile ilgili açıklamalarını hatırlatılması üzerine, "Ben hep şunu söyledim. Çözüm süreci bu milletin projesidir, milletin projesi olduğu içinde milletin kurmuş olduğu AK Parti sahiplendi ve bunu tamamlayacak ve devam ettirecektir. Çözüm süreci bu ülkeyi 21'inci yüzyılda lider ülke yapma projesidir. Niçin lider ülke yapma projesidir? 77 milyon her insanı birinci sınıf vatandaş hissettirme projesidir. Yani Edirne'deki vatandaşımın hangi hakkı varsa Diyarbakır'daki, Urfa'daki, Gaziantep'teki, Van'daki kardeşimin de vatandaşımın da aynı haklara sahip olma projesi geçmişte yapılan yanlışlıkları görüp o yanlışlıkları biz ortadan kaldırıyoruz. Biz dereyi yatağında akıtmaya çalışıyoruz dolayısıyla bu proje milletin projesidir, bir başkasının projesi değildir. Peki bu projenin muhatabı kimdir? Bu projenin muhatabı kendini bu ülkede birinci vatandaş olarak görmek isteyen ancak bugüne kadar ayrımcılığa tabi tutulduğunu hisseden doğru veya gerçek algı gerçeğin önündedir. Bu ülkede annesiyle, oğlu farklı dilde konuştuğu için cezaevinde görüştürülmediği ifade ediliyor. Bu ülkede farklı dilde şarkı, türkü yaptığı için 'Bir klip çeksem kim yayınlar var mı böyle bir baba yiğit' denildiği için Ahmet Kaya'yı söylüyorum ülkeyi terk edenleri biliyorum. Yani böyle bir şey yoktu da biz kendiliğinden çıkarmadık" dedi.

"HALKIN TEMSİLCİSİ OLARAK BİZ ÇÖZÜM SÜRECİNİ TAMAMLARIZ"

"Bu ülkede bir kısım vatandaşlar kendilerini eşit vatandaş olarak görmüyor. Gerçek olmayabilir algı olabilir işte bu algıyı ortadan kaldırma ama gerçek durumu da var. Bunun özü demokratikleşmedir. Demokratikleşmeye adım adım gideceğiz buradaki muhatabımız halktır" diyen Bakan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Halkın temsilcileri olarak birileri karşımıza gelirse onlarla görüşmeye devam ederiz. Eğer bu görüşme karşıda yoksa halkı temsilcisi olarak o zaman halk ile bizzat görüşüp biz bu çözüm sürecini tamamlarız. Eğer geleceğe dair sizin ümidiniz yoksa siz barış istemezsiniz. Bu ülkede Nevruzlar kavga günüydü biz ortadan kaldırdık. Bu ülkede 1 Mayıslar kavga günüydü, biz ortadan kaldırıp normalleşmeyi sağladık. Türkiye'nin doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle normalleşmeyi sağlamanın adı çözüm sürecidir biz bunu devam ettireceğiz. Tarafın sahibi millettir, tarafları da bu milletin bireyleridir inşallah biz bunu tamamlayacağız diye düşünüyorum."

"TÜRKİYE'DEKİ HUKUKA HERKESİN SAYGI GÖSTERMESİ LAZIM"

Paralel yapı operasyonu kapsamında cezaevinde bulunan polislerin ve Samanyolu TV Genel Müdürü Hidayet Karaca'nın serbest bırakılması kararını veren hakimlerin dün akşam tutuklanmasını değerlendiren Yılmaz, "Tutuklama kararını kim verdi? Tutuklama kararını da veren bir hakim yani bir hakimin tutuklanması gerektiğine veya tutuklanmaması gerektiğine karar veren de bir hakim dolayısıyla bir hakimin yaptığına doğru diğerine yanlış pekala denilebilir. Ama bu yanlış, o doğru bunları herkes diyebilir ama hukuk devletinde sistemin işlemesi lazım itiraz mekanizmaları vardır. Anayasa mahkemesi vardır, kişilerin haklarının ihlal edildiğini düşünenler varsa hukuki mecralar açıktık. Türkiye'de olmasa o zaman Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi vardır. Dolayısıyla hakimlerin tutuklanmasına karar veren hakimler vardır. Bakalım neticeye ama Türkiye'deki hukuka herkesin saygı göstermesi lazım, hukuki mekanizmaların işlemesi ve bizim milletimizin güvenmesi lazım biz güveniyoruz" şeklinde konuştu. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Sırrı Süreyya Önder Cevdet Yılmaz Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title