Haberler

Milli Savunma Bakanı Işık'tan Terör Saldırısı ile İlgili Açıklama

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Fransa'nın Nice şehrinde yaşanan katliamla ilgili, " Hain terör saldırısını telin ediyorum" dedi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Fransa'nın Nice şehrinde yaşanan katliamla ilgili, " Hain terör saldırısını telin ediyorum" dedi.

"TERÖRLE MÜCADELE KÜRESELLEŞMELİ"

"Terör kimden gelirse gelsin, kimden gelirse gelsin, gerekçesi ne olursa olsun insanlık suçudur" diyen Fikri Işık, " Terörle mücadele, hiçbirimizin amasız, fakatsız yapması gereken bir mücadeledir. Bu konuda Türkiye'nin tavrı hep ne olmuştur. Terör küreselleşti. Dünyanın hiçbir yeri, 'biz terör konusunda endişe yaşamıyoruz' diyemez. Dünyanın her yerinde terör olayları gerçekleşebiliyor. Terör küreselleştiği için terörle mücadelenin de küreselleşmesi gerekiyor" diye konuştu.

TERÖR ÖRGÜTLERİ ARASINDA AYIRIM YAPILMAMALI

Türkiye'nin terörle mücadelede tüm imkanlarını seferber ettiğini söyleyen Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Hiçbir ülke ve hiçbir kurum, terör örgütleri arasında ayırım yapmamalıdır. Sadece bir terör örgütüne yönelik mücadele terörle mücadele için yeterli olmaz. Hatta bazen yanıltıcı olur. Hiç kimse terör örgütleri arasında ayırım yapmasın. 'Şu terör örgütü benim açımdan tehdit değil', ona müsamahayla yaklaşma anlayışı kesinlikle doğru bir yaklaşım değil"şeklinde konuştu.

"İKİRCİKLİ TAVIR"

AB Parlamentosunda açılan terör örgütü sergisini hatırlatan Bakan Işık," DAİŞ küresel bir terör örgütü haline gelmiştir. DAİŞ ile mücadelede Türkiye samimi bir gayreti ortaya koymaktadır. Türkiye olarak şunu söylemeye hakkımız var; Avrupa'nın baştan savmacı, ikircikli yaklaşımda kesinlikle bulunmaması gerekiyor. Son dönemde Belçika'daki çadır olayı, şimdi Avrupa Parlamentosundaki sergi, Avrupa'nın kendisini bir değerlendirmeye alması gerektiğini gösteriyor"diye konuştu.

"İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ"

"Sadece PKK'nın terör örgütü olarak kabul edilmesi değil, aynı zamanda PYD'nin de YPG'nin de terör örgütü olarak tanınmasını istiyoruz"diyen Bakan Işık, "Bu örgütler yarın onların da başına bela olabilir. Her türlü işbirliğine hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum"dedi.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fikri Işık Türkiye Fransa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title