Haberler

Milli Savunma Bakanı Işık Açıklaması

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Pkk terörüyle uğraşıyoruz, DHKP-C ile uğraşıyoruz, DEAŞ'le uğraşıyoruz, FETÖ'yle uğraşıyoruz, Suriye, Irak pek çok meseleyle uğraşıyoruz. Ama Allah'a hamd olsun ülkemiz de devletimiz de dim dik ayakta. Sebebi ne, birlik ve beraberlik." dedi.

Işık, Başiskele'deki bir otelde İzmit Belediyesi tarafından "Muhtarlar Günü" dolayısıyla düzenlenen etkinliğe 81 ilden muhtar katıldı.

Işık, burada yaptığı konuşmada, salonda kadın muhtarların sayısının çok olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kadının elinin değdiği her yerin güzelleştiğini bildirdi.

Siyasete de kadın eli değince zarifleştiğini belirten Işık, kadınların toplumun her alanında ağırlığını hissettirmesinden memnun olduğunu ifade etti.

Işık, muhtarların mahallenin dert anası ve babası olduğunu dile getirerek, muhtarın tek derdinin kendinden derman bekleyenlere bunu sunmak olduğuna işaret etti.

Akıllı siyasetçinin muhtarla didişmeyeceğini anlatan Işık, muhtarın telefonunu açmayan kişinin iyi siyasetçi olmadığını dile getirdi.

Işık, demokrasilerin temel taşının muhtarlar olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Vatandaşın başı ağrıdığında ilk aklına gelen kişi muhtardır. Muhtarlar pek çok zorlukla uğraşırlar ama en büyük zorluk devlet katında çok fazla itibar görmemekti. Özellikle AK Parti iktidarları döneminde bunu adım adım kaldırdık. Muhtarlarımızı devletin muhatap almasını sağlayan düzenlemeleri hayata geçirdik."

Devlet katında itibarın zirve noktasının muhtarla Cumhurbaşkanı arasındaki doğrudan iletişim olduğuna değinen Işık, şu görüşlere yer verdi:

"Bizim muhtarlarımızın ilk isteği, şu artık demode olan kanunları değiştirmek. Şu anda Türkiye'de 50 bin 249 tane muhtarlığımız var. 3 seçmeni olan muhtarımız da 30-60 bin seçmeni olan muhtarımız da var. Kışın kimsenin yaşamadığı muhtarlıklar var, muhtar bile İstanbul'da yaşıyor. Burada artık demode olan kanunlarımızı değiştirmemiz lazım. Şimdi diyeceksiniz 'Bakansın, 14 senedir de hükümettesiniz niye yapmadınız.' Valla şeytan taşlamaktan bazen tavaf yapmaya fırsat olmuyor. Samimi kanaatim, önce demode olan, çağ dışı kalan İller İdaresi Kanunu'ndaki hükümler, Büyükşehir Kanunu'ndaki hükümler ve diğer kanundaki hükümleri derleyip toplayıp önce bu muhtarlık sistemini düzenlemek, ondan sonra da pusulasını bastıranın muhtar adayı olduğu değil, önceden seçim kurulunun yapacağı bazı hazırlıklarla muhtar adayı olabilmenin önünü açmaktır."

"Ayağı yere basan güzel bir kanunun hazırlıklarını yapın"

Işık, muhtar maaşlarının asgari ücrete endekslendiğini belirterek, bu çağda postayla birine tebligat gönderme devrinin geçtiğini söyledi.

Yeni düzenlemelerde elektronik ortamda tebligat gibi düzenlemeleri hukuka yansıtmaya başladıklarını belirten Işık, muhtarların üzerindeki gereksiz yükleri almaya çalıştıklarını bildirdi.

Işık, muhtarlara çağdaş uygulanabilir ve güzel bir muhtarlar kanunu çıkması için çalışmaları tavsiyesinde bulunarak, "Ayağı yere basan güzel bir kanunun hazırlıklarını yapın. Ondan sonra bu taslağınızı mutlaka başta iktidar partimiz olan AK Partimiz olmak üzere diğer partilerle paylaşın. Dağınık yapıyı toparlayın. Ondan sonra da özlük hakları konusunda adım atmak kolaylaşacaktır." diye konuştu.

"Birlik ve beraberliğin bugünlerde en güzel örneğini gösteriyoruz"

Bakan Işık, Türkiye'nin çok ihanet gördüğünü ancak böylesini tarihinde ilk defa yaşadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Tarihimizde ihanet az değil. Şükürler olsun Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliği halkı meydanlara çağırması, halkımızın demokrasiye olan tutkusu ve inancı bu hain darbe girişimini bertaraf etti. Ama bu arada 241 şehidimiz var. Şehitlerimizden 2'si de muhtarımız. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Özellikle bugün Van'da kaybettiğimiz muhtarımıza da rabbimden rahmet niyaz ediyorum. Bakınız şu anda aynı anda kaç cephede birden savaşıyoruz. PKK terörüyle uğraşıyoruz, DHKP-C ile uğraşıyoruz, DEAŞ'le uğraşıyoruz, FETÖ'yle uğraşıyoruz, Suriye, Irak pek çok meseleyle uğraşıyoruz. Ama Allah'a hamd olsun ülkemiz de devletimiz de dim dik ayakta. Sebebi ne, birlik ve beraberlik. Eğer bir topluluğun içerisine fitne girmezse o topluluk birlik ve beraberliğini korursa inanın her türlü zorluğu yener. Bugünlerde bunun en güzel örneğini gösteriyoruz. Bunu ister dernek, vakıf, kurum olarak veya büyük devlet olarak alın. Onun için Allah birliğimizi ve dirliğimizi daim etsin."

Öte yandan Işık, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş'in kızının nikah törenine de katılarak burada nikah şahitliği yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Fikri Işık Suriye Irak PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları!
title