Haberler

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık: "Türkiye Bir Dosttur, Türkiye Güvenilir Bir Müttefiktir"

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık: "Türkiye bir dosttur, Türkiye güvenilir bir müttefiktir" "28 Şubatta en çok kaybeden kurum TSK oldu" "28 Şubat dönemi FETÖ'cülerin TSK ve Kamuya en çok sızdığı dönem oldu"KOCAELİ - Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Hiç kimse TSK mensuplarını siyasetin içine...

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık : "Türkiye bir dosttur, Türkiye güvenilir bir müttefiktir"

"28 Şubatta en çok kaybeden kurum TSK oldu"

"28 Şubat dönemi FETÖ'cülerin TSK ve Kamuya en çok sızdığı dönem oldu"

KOCAELİ - Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Hiç kimse TSK mensuplarını siyasetin içine çekme gayretine asla girmemesi gerekmektedir. Askerin görevi bellidir. Yurdu savunmaktır. Bunun dışında hiçbir görevi yoktur askerin. Siyasetçinin de görevi bellidir ülkeyi yönetmek. İktidar yönetme görevini alacak, muhalefette denetim ve eleştiri görevini alacak" dedi.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde fabrika açılışına katılan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Kim Türkiye'ye güvendiyse yatırım yaptıysa günün sonunda Türkiye'ye güvenen herkes kazandı. Türkiye'ye güvenmeyen panik yapan, oradan buradan gelen ifadelere itibar edip Türkiye'de giden herkes kaybetti. Onun için Türkiye kendine güvenen hiç kimseye kaybettirmedi. Türkiye bir dosttur. Türkiye güvenilir bir müttefiktir. Türkiye öyle büyük bir ülke ki öyle büyük bir medeniyet birikimine sahibiz ki önümüze çıkan her türlü zorluğu aşacak güce ve birikime sahiptir. Onun için bugüne kadar Türkiye açısından hiç karamsar olmadım. 15 Temmuz gecesinden sonra Türkiye'de hiç kimsenin hiçbir konuda karamsar olmasına gerek olmadığına yürekten inanıyorum" dedi.

"Türkiye yabancı yatırıma şaşı bakmayan bir ülkedir"

Yabancı yatırımın Türk ekonomisinin itici güçlerinden biri olduğuna değinen Işık, "Bu coğrafyada var olmanın önemli bir unsuru güçlü ekonomiye sahip olmaktır. Gerçekten Türkiye son 14 yılda ekonomi de son derece güçlü bir dönüşümü gerçekleştirdi. Türkiye'de 2002 yılına kadar doğrudan gelen yabancı yatırım toplamı 20 milyar Dolar değil 18 milyar Dolar iken şuanda yıllık ortalama 15 milyar Doların üzerine çıktık. Türkiye yabancı yatırıma şaşı bakmayan bir ülkedir. Aksine Türk ekonomisinin itici güçlerinden biridir yabancı yatırım" ifadelerini kullandı.

"28 Şubatta en çok kaybeden kurum TSK oldu"

Merhum Necmettin Erbakan'ın ortaya koyduğu hedefleri Türkiye keşke 60'lı yıllarda hayata geçirebilseydi diyen Işık, "Bugün 28 Şubat. Bundan tam 20 yıl önce maalesef Türkiye'nin hiç arzu etmediği bir süreç başladı. Bugün rahmetle andığımız Türkiye için çok büyük hayalleri olan ve Türkiye'nin sanayileşmesi için çok büyük emekler sarf eden merhum Necmettin Erbakan Hocayı rahmetle anıyoruz. Onun ortaya koyduğu vizyonu keşke Türkiye gecikmeli olarak hayata geçirmeseydi. Onun ortaya koyduğu hedefleri Türkiye keşke 60'lı yıllarda hayata geçirebilseydi. Bugün Türkiye bambaşka bir Türkiye olurdu. Maalesef onun Başbakanlığına yönelik yapılan hareketin Türkiye'ye neler kaybettirdiğini hepimiz çok iyi görüyoruz. O süreçte maalesef askerler kendilerini bir rol biçtiler ve Türkiye'nin siyasetine müdahale ettiler. Yani siyasete karıştılar. Politikanın içerisinde girdiler. Türkiye'ye inanın çok şey kaybettirdiler. Ama en çok kaybeden kurumlardan bir tanesi ise Türk Silahlı Kuvvetleri oldu" dedi.

"28 Şubat dönemi FETÖ'cülerin TSK ve Kamuya en çok sızdığı dönem oldu"

Hiç kimsenin TSK mensuplarını siyasetin içine çekme gayretine asla girmemesi gerektiğini belirten Işık, "Askerin görevi bellidir. Yurdu savunmaktır. Bunun dışında hiçbir görevi yoktur askerin. Siyasetçinin de görevi bellidir ülkeyi yönetmek. İktidar yönetme görevini alacak, muhalefette denetim ve eleştiri görevini alacak. 28 Şubat dönemi maalesef bizim Türkiye'de hain FETÖ'cülerin TSK'ya ve kamu kurumlarına en fazla sızdığı dönem oldu. O dönemde oluşan boşluktan en fazla FETÖ ihanet şebekesi örgütü yararlandı. Onun için bir kez daha burada güçlü demokrasi, güçlü ekonomi ve güçlü bir TSK için herkes kendi görevini yapsın. Hiç kimse kendi görevinin dışına çıkmasın. Hiç kimsede kimseyi kendi görevinin başına çekme gayreti içerisinde olmasın. Türkiye emin adımlarla yoluna devam edecektir. Bundan hiç kimsenin tereddüttü olmasın. Türkiye bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kendisine güvenen hiç kimseyi mahcup etmeyecektir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Fikri Işık 28 Şubat Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title