Haberler

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık: "Sen Şimdi Şehir Şehir Dolaşıyorsun Ama Meydanlara Çıkamıyorsun"

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık : "Sen şimdi şehir şehir dolaşıyorsun ama meydanlara çıkamıyorsun"

"Kılıçdaroğlu tek başına seçime girse, yine yüzde 50 oy alamaz"

KOCAELİ - Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli'nde kadınlar ile bir araya geldi.

Milli savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Evet Platformu tarafından Antikkapı'da düzenlenen 'İzmir Kadın Buluşmaları' toplantısına katıldı. Programa Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın yanı sıra AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu ve çok sayıda kadın katıldı. Programda kadınlara seslenen Bakan Fikri Işık, parlamenter sistemde yetki ve gücün başbakanda toplandığını söyledi. Parlamenter sistemin en güçlü Almanya'da uygulandığını ifade eden Işık, "Orada Cumhurbaşkanını kimse tanımaz ama başbakanın kim olduğunu herkes bilir. Cumhurbaşkanlığı sisteminde ise yetki ve güç başkandadır. 1982 anayasası yazılırken bu Kenan Evren ve arkadaşları dediler ki; 'Bu halk gidiyor, bizim istemediğimiz adamları seçiyor. Menderes'i seçti, rahmetli Erbakan, Türkeş, Demirel'e oy verdi. İyisi mi biz Cumhurbaşkanına öyle bir yetkiler verelim ki, Başbakan ne yaparsa yapsın, Cumhurbaşkanın izni olmadan elini kolunu kıpırdatamasın.' 1982 anayasasında parlamenter sistem ağır yara aldı. 1982 anayasası yürürlüğe girdikten sonra bütün Cumhurbaşkanı ve Başbakanlar çatışma içine girdiler. Bu adamların hepsi geçimsiz, hepsi huysuz adamlar olduğu için mi böyle bir sıkıntı ile karşı karşıya kaldık. Hayır. Burada 1982 anayasası parlamenter sistemde olmaması gereken yetkileri Cumhurbaşkanına verdiği için çatışma ortamı oldu. 2001 krizinin bedelini halk ödedi, kadınlar ödedi. Bir gecede yüz binlerce insanın işsiz kaldığı bir ülkede biz kaosu yaşamadık mı. Bunun gelecekte yaşanmayacağının garantisi var mı?" dedi.

'CHP seçmenin önemli bir kısmı CHP'den ümitli değil'

Bugün Kocaeli'nde bir dizi ziyaretlerde bulunacak olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenen Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Sayın Kılıçdaroğlu bazen yanlışlıkla da olsa doğruları söylüyor ya. Siz düşünün ilerde Cumhurbaşkanı farklı bir partiden, Başbakan farklı bir partiden oldu. Bunlar anlaşamadılar ne olacak? Kimin dediği olacak. Anayasaya göre Cumhurbaşkanının dediği olacak. Halk ülkeyi yönetsin diye Başbakanı seçmiyor mu. 7 Haziran 2015 seçimlerinin akşamını bir düşünün. Sayın Bahçeli yapılan baskılara boyun eğdi, MHP-HDP-CHP bir hükümet kurdu. Her hangi bir konuda anlaşamazlarsa bu işin sonu nereye gider. Türkiye bu riski hala taşımıyor mu? Siz sabahın erken saatlerinden, gecenin geç saatlerine kadar ailenizi düşüneceksiniz ama birileri sizin bütün emeğinizi kolaylıkla heba edecek. Buna bir tedbir geliştirmek siyasi partilerin görevi değil mi. AK Parti ve MHP bir araya gelerek bunu yaptı. Ey Kılıçdaroğlu AK Parti ve MHP sistemdeki çift başlılığı gördü, fiilen geçmiş olduğu sistemi resmileştirmek için Cumhurbaşkanlığı hükümet istemini hazırladı, meclise getirdi. Meclis bazı maddeleri uygun görmedi ve 18 maddeye düşünerek kabul etti. Sen ana muhalefet partisinin başkanı olarak alternatif teklif hazırlayıp meclise getirdi mi? Sen şimdi şehir şehir dolaşıyorsun ama meydanlara çıkamıyorsun. Bir dönem CHP'nin kalesi olarak görülen Kocaeli'nde açık hava mitingi yapamıyorsun. Sen niye bir öneri teklifi hazırlayıp getirmedin. Bu çift başlılığı sen görmüyor musun. Bazen yanlışlıkla da olsa söylüyorsun. Getirseydin, senin teklifin daha mantıklı olsaydı, senin teklifin kabul olurdu. Benim sırtım terlemeyecek, ben konuşurum sabah akşam konuşurum, yalan yanlış söylerim millet ayıklasın dursun. Böyle muhalefet olur mu. Muhalefet olmak en önce sorumlu olmayı gerektirir. CHP seçmenin önemli bir kısmı CHP'den ümitli değil" diye konuştu.

'Kılaçdaroğlu tek başına seçime girse yine yüzde 50 oy alamaz'

Bugün bir gazetede manşet gördüğünü belirte n Bakan Fikri Işık, "Sayın Kılıçdaroğlu, 'Bu kadar yetkiyi ben bile istemem' demiş. Sayın Kılıçadroğlu sen 7 seçimdir yüzde 25'i bulamadın. Niye bulamadın. Şu anayasa değişikliğini yazarken bir geçici madde yazsaydık ve deseydik ki; 'Bu anayasa değişikliğinin kabulü halinde yapılacak ilk Cumhurbaşkanlığı seçimine sadece ve sadece Kemal Kılıçdaroğlu katılabilir, bunun dışında kimsenin adaylığı kabul edilmez.' Tek aday olarak Kılaçdaroğlu girse yüzde 50'ye ulaşabilir miydi? Halk güvenmediğine yüzde 50 oy verir mi? Tek başına girsen yine yüzde 50 oy alamazsın. Halk sadece doğruluğuna, çalışkanlığa güvendiği insanlara yüzde 50 oy verir. Sana güvenmiyor ki. Bu sistem halkın güvenliğini almayan kimseyi iktidar yapmıyor" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin ne zaman istikrarı yakaladıysa, yüzde 5 büyüdüğünü ifade eden Fikri Işık, "Ne zaman koalisyon kuruyduysa o büyümeyi harcadı. Avrupa'da bazı politikacılar yatıyorlar, kalkıyorlar Türkiye. Bazıları Türkiye düşmanlığını hiç saklamıyorlar. Bütün dertleri Türkiye. Niye acaba. 15 sene önce Türkiye bu konuda Avrupa'nın gündemine girmezken, şimdi en önemli gündem maddelerinde biri Türkiye oldu. Türkiye'nin nüfusu 80 milyon. 2050 yılında Türkiye'nin nüfusu 97-98 milyon olacak, Almanya'nın nüfusu 70 milyona düşecek. Eğer Türkiye istikrarını kalıcı olarak sağlarsa, her sene en az yüzde 5 büyürse, Almanya'yı da, Fransa'yı da, İtalya'yı da geçiyor. Avrupa'nın en büyük ülkesi oluyor. Bunu bunlar çok iyi biliyor. Gezi olaylarının arkasına bir bakıyorsunuz kimlerin çıktığı belli, 17-25 Aralık darbe girişimi, 15 Temmuz darbe girişiminin faillerini teslim etmeyeler, 2050 yılında Türkiye'nin en güçlü Avrupa ülkesi olacağını çok iyi biliyorlar" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Fikri Işık Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title