Haberler

Milli Şair, Neü'de Anıldı

Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesinde “İstiklal Marşı’nın 96. Kabul Yıl Dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma” programı yapıldı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesinde "İstiklal Marşı'nın 96. Kabul Yıl Dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma" programı yapıldı.

Programa, NEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tahir Yüksek ile Prof. Dr. Önder Kutlu ve diğer misafirler katıldı. Panel Başkanlığını AKEF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık'ın yaptığı programda Milli Şair Mehmet Akif ve Milli Mücadele yılları anıldı. Kırbıyık, İstiklal Marşının hepimizin üzerinde anlaştığı bir mutabakat metni olduğunu söyleyip Akif'in o yıllarda insanlara umudu aşıladığını belirtti. Mehmet Akif'in en büyük değerlerimizden biri olduğunu söyleyen Kırbıyık, "Milletimizin yüce duygularını İstiklal Marşıyla ifade etmiştir. İstiklal Marşımız bizim Milli Mücadelemizin öz tarihidir. Birlik, dirlik, istikbal ve istiklalin manifestosudur. Bağımsızlığa yönelik bir bildirgedir. İstiklal Marşımız düşüncelerimizin tercümanıdır, milli sesimizdir, haykırışımızdır. İstiklal Marşını da ancak Akif gibi biri yazabilmiştir" dedi

"Akif'in şiirleri bitmeyen bir sorumluluk duygusunun ürünleridir"

Panelde, NEÜ Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülsün Koçer de, "Mehmet Akif'in Şairliği ve İstiklal Marşı" konulu konuşmasını yaptı. Mehmet Akif'in şiirlerinin bir yaşam görüşünün ve bitmeyen bir sorumluluk duygusunun ürünleri olduğunu söyleyen Koçer, "Akif şiir anlayışını kendi kelimeleri ile şöyle ifade eder: 'Hayır hayal ile yoktur benim alışverişim. İnan ki her ne demişsem görüp de söylemişim. Şudur cihanda benim en beğendiğim meslek: Sözüm odun gibi olsun; hakikat olsun tek!' Akif'i anlayabilmek için onun düşünce dünyasını iyi bilmek gerekir" diye konuştu.

Yrd. Doç. Dr. Gülsün Koçer, Mehmet Akif'in milletinin kahramanlıklarını dile getirdiği şiirlerinde, çok güçlü bir ahenk barındırdığını ve bu şiirlerin duygu yoğunluğu içerdiğinin altını çizdi. İstiklal Marşımız kadar anlamlı ve nefes kesici tek bir şiir daha olmadığını söyleyen Koçer, 1921'de kaleme alınan İstiklal Marşımızın da zaferin müjdecisi olduğunu kaydetti.

"Akif'i Akif'ten okumak lazım"

Bir diğer panelist olan NEÜ Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Harmancı ise, "Mehmet Akif'i Kimden Okuyalım" konulu konuşmasını yaptı. Harmancı, Mithat Cemal Kuntay'ın, Sezai Karakoç'un, Nurettin Topçu'nun, Orhan Okay'ın, Hasan Basri Çantay'ın, M. Emin Erişilgil'in, Ertuğrul Düzdağ'ın Akif'i kaleme aldıkları eserlerini öğrencilere tavsiye etti. Harmancı, Akif'in kendi yaşadığı dönemi şiire aktarmasının son derece önemli olduğunu belirtip, "Akif'i Akif'ten okumak lazım" ifadelerini kullandı.

Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Akif Ersoy Ahmet Keleşoğlu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda 29. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title