Haberler

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy Kosova'da Anıldı

Türk milletinin destanı olan İstiklal Marşının kabulünün 96’ıncı yıldönümü vesilesiyle Kosova’nın başkenti Priştine’de Kosova ve Türkiye’nin en önemli ortak değerlerinden olan İstiklal ve İstikbal şairi Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenlendi.

Türk milletinin destanı olan İstiklal Marşının kabulünün 96'ıncı yıldönümü vesilesiyle Kosova'nın başkenti Priştine'de Kosova ve Türkiye'nin en önemli ortak değerlerinden olan İstiklal ve İstikbal şairi Mehmet Akif Ersoy'u anma programı düzenlendi.

Yunus Emre Enstitüsü Priştine Türk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı ve Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Türkiye'nin Prizren Başkonsolosu Selen Evcit, Kosova Türk Adalet Partisi Genel Başkanı ve Mamuşa Belediye Başkanı Mehmet Bütüç, Kosova ile Türkiye'nin bu ülkedeki kurum ve kuruluş temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Anma programı milli marşın çalınmasıyla başladı, ardından milli şair Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşını yazması ile ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı.

Anma programında söz alan Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, İstiklal Marşı yazarı milli şair Mehmet Akif Ersoy'un dizelerinin milli mücadelenin ruhunu en iyi bir şekilde anlattığını belirtti. Bakan Yağcılar, "Şiirde, geleceğe dair verdiği mesajlar bulunmaktadır. Bu yüzden hem Türkiye hem Türkiye dışında bu marşı, tüm Türk dünyasının milli marşı olarak da tümümüz tarafından kabullenmektedir" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç da anma programında yaptığı konuşmada, bu toprakların bundan seneler önce insanlığın büyük kültür hazinesine hediye ettiği Türk milletinin kıymetli evladı Mehmet Akif'i kurtuluş mücadelenin her aşamasında gerek öz varlığıyla gerek eserleriyle görmenin mümkün olduğunu belirtti. Mehmet Akif'in, şiirleriyle ve eserleriyle kader mücadelesi veren bir milletin moral, motivasyon ve maneviyatını ayakta tutmayı başaran, kalbinin tüm enginliği ve alçakgönüllülüğüyle milletin yüreğinde taht kuran bir vatan evladı olduğunu hatırlatan Büyükelçi Kılıç, O'nun, hürriyetin, inancın ve vicdanın sesi olduğunu vurguladı. İstiklal Marşının da bu inanç ve his dolu sinenin millete ebedi bir hediyesini teşkil ettiğini kaydeden Büyükelçi Kılıç, "Kosova ile ülkemiz arasında bağlar bu büyük insan sayesinde hiç şüphesiz daha bir sağlam, daha bir sarsılmazdır. Bu sarsılmaz bağlar bizleri, ülkelerimiz ve halklarımız arasındaki ilişkileri daha aydınlık bir geleceğe taşımak için daha bir şevkle çalışmaya ve sağlam adımlarla yürümeye teşvik etmektedir" ifadesini kullandı.

Anma programında oratoryo ve sanat müziği parçalarından oluşan bölüm icra edildi. - PRİŞTİNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Mehmet Akif Ersoy Priştine Türkiye Kosova Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title