Haberler

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü Biçer Açıklaması

"(Şans oyunlarının özelleştirilmesi) Danıştay düşüncesinin alınmasını müteakip lisans sözleşmesi, taraflarca imzalanarak yürürlüğe girecektir"

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü Recep Biçer, İdareye ait şans oyunlarının lisans verilerek özelleştirilmesi ile ilgili, "Danıştay düşüncesinin alınmasını müteakip lisans sözleşmesi, taraflarca imzalanarak yürürlüğe girecektir" dedi.

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü'nün 2012 yılına ilişkin hesapları TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu'nda görüşüldü.

Komisyon üyesi milletvekillerine sunum yapan Genel Müdür Recep Biçer, 2012 yılında yılbaşı çekilişi dahil 5'i özel 33 piyango çekilişi yapıldığını, 209 sayısal oyun çekilişi gerçekleştirildiğini söyledi.

Söz konusu yılda 2,2 milyar lira civarında hasılat elde edildiğini dile getiren Biçer, kamuya doğrudan ve dolaylı olarak yaklaşık 965,5 milyon lira kaynak sağlandığını ifade etti.

Lisans sözleşmesi Danıştay'ın görüşü alınarak imzalanacak

Kurumun özelleştirilmesi sürecine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Biçer, şans oyunlarının lisansının verilmesi suretiyle özelleştirilmesi ihalesinin onaylanmasına dair Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) kararının 29 Ağustos 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandığını hatırlattı. Biçer, "Danıştay düşüncesinin alınmasını müteakip lisans sözleşmesi, taraflarca imzalanarak yürürlüğe girecektir" diye konuştu.

Sunumunun ardından şans oyunlarının özelleştirilme şartlarına ilişkin soruları yanıtlayan Biçer, özelleştirmenin 10 yıl süreyle lisans devri şeklinde gerçekleştirildiğini ifade etti.

Biçer, şunları kaydetti:

"Bunu bir kiralama gibi algılayabilirsiniz. Biz boş bir dükkan veriyoruz. Diyoruz ki 'Bu boş dükkanda siz şu şu işleri yapacaksınız. 10 yıl boyunca size müsaade ediyoruz. Toplanan paranın yüzde 22'si sizin. Yüzde 25'i hasılat dediğimiz tutar. KDV düştükten sonraki tutar. Bunun karşılığında 2 milyar 755 milyon dolar artı KDV tahsilatı yapılacak. Bunu nasıl ödeyecek? Bunun hepsini peşin ödeyebilir ya da sözleşme imza aşamasında yüzde 40'ını peşin, KDV'sinin hepsini peşin ödeyecek. Yani taksitle ödeme olursa şayet yaklaşık 1 milyar 600 milyon dolarını sözleşme aşamasında ödeyecek. Kalanı, 3 yıl boyunca faiziyle eşit taksitlerle ödemek mümkün."

Yapılan özelleştirme işlemi kapsamında idarenin herhangi bir taşınmaz ve personel devrinin söz konusu olmadığını anlatan Biçer, sadece oyun oynatma lisansını geçici olarak 10 yıllığına devrettiklerini belirtti.

Biçer, ihaleyi kazanan ortak girişim grubunun yeni bir oyun piyasaya sürerken, Milli Piyango İdaresi'nden izin alması gerektiğinin altını çizdi.

Biçer, bir soru üzerine bu yıl için şu ana kadar elde edilen hasılatın 2 milyar 200 milyon lira civarında olduğunu bildirdi.

Toplantının ardından, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü'nün 2012 yılı bilançosu ibra edildi. - TBMM

Kaynak: AA / Ekonomi

Milli Piyango İdaresi Danıştay Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title