Haberler

Milli Kürekçilerde Hedef 2020 Tokyo Olimpiyatları

İBRAHİM YOZOĞLU / UĞUR SUBAŞI - Sakarya'da trafikte yaşanan tartışmada kasık ve bacağından bıçaklandığı için 2016 Rio Olimpiyatları kadrosundan çıkarılan Galatasaraylı milli kürekçi Enes Kuşku ile Hüseyin Kandemir ve Cem Yılmaz, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda madalya kazanmayı hedefliyor.

2016 Rio Olimpiyatları kotası alan ancak Sakarya'da trafikte yaşanan tartışmada kasık ve bacağından bıçaklandığı için olimpik kadrodan çıkarılan Galatasaraylı milli kürekçi Enes Kuşku, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllarca çalışmasının emeğinin karşılığını yaralanması nedeniyle alamadığını söyledi.

Rio olimpiyatları için özellikle son dört yıldır yoğun çalıştığını vurgulayan Enes, "Olay tesadüf gibi bir şeydi, ben de anlamadım. Trafik magandası trafikte önümü kesti ama ben aracımdan inmedim. Yolda ilerledikten sonra daha çok araçla beni trafikte sıkıştırmaya başladılar. Mevzu aracımın uzun ışıklarının yanık olması. Zaten bunlar sabıka kaydı bulunan insanlar. Arkadaşlar serbest bırakıldı, mahkeme de olmadı. Bunun için üzgünüm. Karşılığında ceza almadan elini kolunu sallayarak gezmeleri gururuma dokunuyor." diye konuştu.

"Madalya için mücadele edeceğiz"

Kürek sporunda ilk kez olimpiyat hakkı kazanıldığına işaret eden Enes, "Şu zamana kadar da Türkiye'de bu hakkı kazanan olmadı. Biz bu hakkı kazandık ve Rio'ya gitseydim madalya alacağımızı biliyorduk. Çünkü daha önceki uluslararası yarışlarda madalya alan ekiplerle kafa kafaya yarışlarımız var. 10 yıllık emeğim çalındı ama önümüzde 2020 var ve artık hedefimiz orası. Allah kaza bela vermezse 2020'de olimpiyatlara gitmeyi hedefliyorum." dedi.

Enes, iki saat sabah iki saat akşam olmak üzere günde 4 saat çalışma yaparak olimpiyat hazırlıklarına şimdiden başladıklarını vurguladı.

Daha önce Antalya'da Türkiye Şampiyonası'na hazırlandıklarını ve Sakarya'da yapılan organizasyonda da çalışmalarının karşılığını aldıklarına dikkati çeken Enes, "Hedef 2020, onun da çalışmaları şimdiden başladı ve hazırlıklarımız uzun sürecek. Çalıştığımız şekilde devam ettiğimizde tekrar olimpiyatlara katılmaya hak kazanacağımızı düşünüyorum. Bunun başarısını gördük. Aynı tempoda, aynı düzende çalışmayla devam ederek 2020'ye katılacağız. Oraya gittiğimizde de madalya için mücadele edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

"Olimpiyatlar için şimdiden çalışmalara başladık"

Milli kürekçi Hüseyin Kandemir ise bu yılki olimpiyat öncesinin biraz sıkıntılı geçtiğini belirtti.

Enes Kuşku'nun talihsiz kazası sonrasında onun yerine katılan Cem Yılmaz ile kısa sürede olimpiyatlara hazırlanmaya çalıştıklarını anlatan Hüseyin, "Tarihimizde ilk kez olimpiyatlara katılıyorduk orada elimizden geleni yaptık. Madalya alamadık ama iyi bir mücadele sergiledik. Bu bizim için de iyi bir deneyim oldu. İnşallah 2020'ye daha sıkı çalışıp madalya almak istiyoruz." şeklinde konuştu.

2016 Rio Olimpiyatları kadrosuna sonradan dahil olan milli kürekçi Cem Yılmaz da ekibe Enes Kuşku'nun yerine katıldığını belirtti.

Çok kısa süre hazırlık döneminin ardından olimpiyatlara gittiklerini aktaran Cem, "Olimpiyat her sporcunun istediği bir organizasyondur. Biz de buna katıldık. İlk katılıma göre elimizden geleni yaptığımıza inanıyorum. Bundan sonraki olimpiyatlarda da bizden sonraki gelecek arkadaşlara örnek oldu. Biz de bir sonraki olimpiyatlar için şimdiden çalışmalara başladık. İnşallah olimpiyatlardan madalyayla döneceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Spor

Hüseyin Kandemir Cem Yılmaz Sakarya Tokyo Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title