Haberler

Milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun hayatını kaybetmesi -

Konaklı Kayak Merkezi'nde antrenman sırasında düşerek hayatını kaybeden milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümüyle ilgili Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık'ın da aralarında bulunduğu 7 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Erzurum 4. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına, Aslı Nemutlu'nun annesi Ayşe Nemutlu ile avukatları katıldı.

Haklarında "Taksirli ölüme sebebiyet vermek" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istenen sanıkların katılmadığı duruşmada avukatları hazır bulundu.

Nemutlu ailesinin avukatı Sinem Oskar Baş, Konaklı Kayak Merkezi'nin açık durumda olduğunu, bu nedenle Mart ayı içerisinde yeniden keşif talep ettiklerini söyledi.

Bu sırada Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık ve federasyonun eski genel sekreteri Muhtar Kurt'un avukatı Asım Kılıç ile hakim Haşim Kızıltaş arasında bilirkişi gerginliği yaşandı.

Söz alan Kılıç, mahkeme tarafından belirlenen bilirkişilerin akraba olmaları dolayısıyla bir üst mahkemeye reddi hakim ve bilirkişi itirazı yaptıklarını, bu nedenle daha önce belirlenen tarihteki keşif kararının uygulanmadığını belirtti.

Müvekkillerinin tarafsız bilirkişiler tarafından hazırlanacak raporla yargılanmasını istediklerini ifade eden Kılıç, "Siz gizlice bilirkişi yazdınız. Önce bilirkişi belirlenip sonra keşif tarihi verilir" dedi.

Kılıç'ın bu sözü üzerine hakim Kızıltaş, 25 yıllık meslek hayatında ikinci kez reddi hakim ile karşılaştığını kaydederek, "Bu talepte bulunanlardan biri sizsiniz. Bana bir sıkıntınız varsa söyleyin. 'Siz mahkemeye yardımcı olmak mı yoksa işi yokuşa sürmek mi istiyorsunuz?' Eğer bir itirazınız varsa gidin o itirazını ilgili yerlere yapın" karşılığını verdi.

Kızıltaş, sanık ve katılan avukatlarının görüşünü aldıktan sonra keşif tarihi vererek duruşmayı erteledi.

Aslı Nemutlu'nun annesi Ayşe Nemutlu, duruşma çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, hiçbir şekilde bilirkişi önermediklerini, genelde karşı tarafın isteği doğrultusunda gerçekleştiğini anlatarak, "Kendi istekleri olmayınca devamlı itiraz ediyorlar. Bu gerilimden rahatsız oldum" dedi.

Avukat Asım Kılıç da kanuna aykırı tutum sergilendiğini ileri sürerek, şöyle konuştu:

"Biz müdafi olarak buna itiraz ettik. Yapmış olduğumuz itirazda da yargılamanın uzamaması ve usul hükümlerine harfiyen uyulmasını istedik. Bir yıldan bu yana biz öğretim görevlileri araştırıyoruz. Daha önce yapmış olduğumuz bilirkişinin tespiti itirazlarımızı gözardı etti. Yine yetersiz bilirkişiler atamış oldu. Bizim itirazımız bunaydı. Ama şu anda nasıl bir yargılama yapılacak onu da takdirlerinize bırakıyoruz. Çünkü usul hükümlerine hiç riayet edilmeyen bir yargılamayla karşı karşıyayız."

- Olay

Milli kayakçı Aslı Nemutlu, Erzurum Konaklı Kayak Merkezi'nde yapılması planlanan Alp Disiplini Birinci Etap Yarışması öncesinde 12 Ocak 2012'de Bayanlar Süper-G Pisti'nde antrenman yaparken geçirdiği kaza sonucunda hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık'ın da aralarında bulunduğu 7 kişi hakkında "Taksirli ölüme sebebiyet vermek" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Kayak Federasyonu Aslı Nemutlu Özer Ayık Konaklı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title