Haberler

Milli Karateciler, İsviçre'de En Az 6 Altın Madalya Hedefliyor

Genç Erkekler Millli Takım Antrenörü Çelen: "Çok ciddi kamp dönemi geçirdik.

ÖMER ÜRER - Düzce'de yaklaşık üç aydır İsviçre'nin Zürih kentinde 6-8 Şubat'ta düzenlenecek Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'na hazırlanan milliler, en az 6 altın madalya hedefliyor.

Kamp dönemini AA muhabirine değerlendiren Genç Erkekler Milli Takım Antrenörü Adnan Çelen, günde iki antrenmanla çalışmalarını sürüdürdüklerini, takımın moral ve motivasyon açısından çok iyi durumda olduğunu söyledi.

Çelen, Türkiye'nin daha önce "kata" müsabakalarına sporcu bile getirmediğini fakat son dönemlerde önemli dereceler elde ettiklerini belirterek, "Geçen yıl Portekiz'de gerçekleştirilen Avrupa Şampiyonası'nda 8 finalin 5'i katadan geldi. Bu, ülkemiz açısından çok büyük başarı. 'Sporcu yetişmiyor' diye önceki yıllarda kata müsabakalarına sporcu bile getirmiyorduk. Büyük gelişme sağladık. Antrenörler artık işin bilincinde. Bu yılki şampiyonada bayan ve erkeklerde 6 final oynama hedefindeyiz" diye konuştu.

"Çocuklarımız çok iyi hazırlandı"

Kamp dönemini sakatlık yaşanmadan geçirdiklerini vurgulayan Çelen, "Çok ciddi kamp dönemi geçirdik. Çocuklarımız çok iyi hazırlandı. Hedefimiz bayanlar ve erkeklerde Avrupa Şampiyonu olmak. Her zaman Avrupa ve dünyada ilk 3'te yer aldık. 2012'de Avrupa Şampiyonu, 2013'te de Avrupa'nın en iyi üç takımı arasına girdik. Bu yıl da ülkemize Avrupa Şampiyonluğu getirmeyi hedefliyoruz" ifadesini kullandı.

Milli takım antrenörlerinden Ertan Tunç da sporcuların hem beden hem de kafa yapısı olarak şampiyonaya hazır olduklarını dile getirdi.

Avrupa şampiyonalarında Türkiye'nin her zaman zirvede olduğunu anlatan Tunç, "Hedefimiz Avrupa Şampiyonluğu. Zaten bunun aksini düşünme gibi şansımız yok. En az 6 altın madalya bekliyoruz fakat sürpriz sporcularımız var. Bu hedefimiz biraz daha yukarısına çıkabilir. Çok iyi durumdayız" değerlendirmesinde bulundu. - Düzce

Kaynak: AA / Spor

Ümit Genç İsviçre Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title