Haberler

Milli İttifakın Rize Mitingi

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Türkiye İslam ülkelerine öncü mü olsun, yoksa batıya uydu olarak mı kalsın?

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Türkiye İslam ülkelerine öncü mü olsun, yoksa batıya uydu olarak mı kalsın? Eğer 'İslam ülkelerine öncü olsun' diyorsanız adres Saadet Partisi'dir" dedi.

Kamalak, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen "milli ittifak" mitinginde yaptığı konuşmada, Refah Partisi'nin iktidarda olduğu dönemlerde işçiye, memura ve asgari ücrete en yüksek zammın verildiğini söyledi.

Bölgenin en önemli geçim kaynağının çay olduğuna işaret eden Kamalak, "Biz 1996 yılında iktidara gelince bir çırpıda yüzde 112 zam yaptık. Kötü mü ettik? Suç mu işledik? Bizden sonra gelenler 12 yılda yüzde 112'yi bırakın toplam 100 liralık zam verdiler mi? Bugün 1,70 kuruş olarak çay fiyatı açıklanmış. Biz diyoruz ki bugün iktidara gelirsek çay en az 2 lira olacaktır" diye konuştu.

Kamalak, 7 Haziran'da yapılacak seçimin Türkiye'nin yönünü belirleyeceğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bu seçim tarihi bir seçimdir. Çünkü bu seçimde sadece milletvekili seçmiş olmayacaksınız. Verilecek her bir oyla Türkiye'nin hem yolunu hem de yönünü belirleyeceksiniz. Türkiye İslam ülkelerine öncü mü olsun, yoksa batıya uydu olarak mı kalsın? Eğer 'İslam ülkelerine öncü olsun' diyorsanız adres Saadet Partisi'dir. Türkiye mazlumlara umut mu olsun, yoksa Libya'da, Irak'ta olduğu gibi zalimlere payanda mı kalsın?  'Mazlumlara öncü olsun' diyorsanız adres Saadet Partisi'dir. Eğer bindiğiniz araba sizi haçlı birliğine götürüyorsa ha Moiz'in arabası ile gitmişsiniz ha vaizin arabası ile fark eder mi? Gittikleri araba haçlı birliği ise Moiz'in arabasına binmek ile vaizin arabasına binmek arasında fark var mı? Mevcut iktidar ülkeyi  tam anlamı ile bir felaketin içine sürüklemiştir. Bugün adım adım büyük İsrail projesi uygulanıyor. Bunu durduracak olan milli görüş erleridir."

Siyasi partilerin seçim meydanlarında sadece slogan attığını savunan Kamalak, şunları dile getirdi:

"Mesela 'güçlü Türkiye' diyorlar. Hemen hemen her yer 'güçlü Türkiye' lafları ile donatılmış. Açık söylüyorum. Avrupa Birliği Bakanlığı kurmak ile güçlü Türkiye kurulamaz. Sen Avrupa Birliği'ni değil İslam Birliği'ni ağzına alabiliyor musun? Ondan haber ver.  NATO istiyor diye füze üssü kurularak güçlü Türkiye kurulamaz. Sen NATO değil de İslam Barış Gücü diyebiliyor musun? Bana ondan haber ver. Fransızların emrine altı savaş gemisi verip Kaddafi'yi linç ettirmekle güçlü Türkiye kurulamaz. Halkının tertemiz oyları ile seçilmiş Mursi, üç tane cuntacının kararı ile idama mahkum edildi. Rabia işareti yapmakla güçlü Türkiye kurulabilir mi?"

Kamalak, eski ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'nin 2002 yılında "22 ülkenin haritası değiştirilecek" şeklinde açıklama yaptığını ifade ederek, "Bu ülkelerin arasında İslam ülkeleri olan Irak, Libya, Mısır ve Suriye'nin olduğunu, Türkiye'yi bölme haritası yapıldığını, asıl oyunun Türkiye üzerinde oynandığını" söyledi.

- Eski BBP Genel Başkanı Destici

Eski BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de "milli ittifak"ın insanların değerleri etrafında birleşerek kurulduğunu ve engellenemeyeceğini dile getirdi.

Milli ittifak iktidarında, yaşanan ahlaki çöküntü ve ahlaki yozlaşmanın ortadan kaldırılacağını savunan Destici, milli birlik ve beraberliği oluşturmak ve yeni bir nesil inşa etme şuuru ile yola çıktıklarını ifade etti.

Herkese hakkını vermek ve mazlumun yanında olmak için milli ittifakı oluşturduklarını kaydeden Destici, mazotun çiftçiye bir liraya verileceğini, sürücüye özel tüketim vergisi alınmadan verileceğini, yaş çay kilogram bedelinin ise 2 lira olacağını ifade etti. Destici, milli ittifak iktidarının işsizliğe, yoksulluğa çare olacağını, sanayiye, üretime destek sağlayacağını söyledi.

Kendilerine kaynağı nereden bulacaklarının sorulduğuna işaret eden Destici, faize verilen paraların işçiye, memura, çiftçiye, ev hanımına verileceğini vurguladı.

Hükumetin 13 yıllık politikalarının başarılı olamadığını öne süren Destici, "Yapılan hatanın bedelini millet ödüyor. İktidarın tek alternatifi Milli ittifaktır. Adil olmayan düzeni değiştirmek için seçimde yapılacak iş, milli ittifakı destekleyip, güçlü şekilde meclise göndermektir" diye konuştu.

Bir gazetenin Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi için manşet attığını, dünyanın neresinde olursa olsun darbelere karşı olduklarını dile getiren Destici, şunları söyledi:

"Darbenin içeride de dışarıda da yapılmasına karşıyız. Mursi'nin idam edilmesine de karşıyız. Fakat, biz Sayın Cumhurbaşkanımızdan şunu bekliyoruz. Bunu meydanlarda seçim malzemesi yapma. Uçağa bin önce Putin'e, oradan Papa'ya, oradan Obama'ya, oradan Merkel'e git ve bu idamı durdur. Bizim Sayın Cumhurbaşkanımızdan beklentimiz bu. Kim milli iradeye ipotek koymaya kalkarsa, kim seçilmişlere darbe yaparsa biz bunun karşısındayız."

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kamalak Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title