Haberler

Milli İttifak Trabzon Basını ile Kahvaltıda Buluştu

Genel Seçimlere Milli İttifak çatısı altında giren Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Giresun’da yapacakları miting öncesi Trabzon’da bu sabah kahvaltısında basın mensupları ile bir araya geldi.

Genel Seçimlere Milli İttifak çatısı altında giren Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Giresun'da yapacakları miting öncesi Trabzon'da bu sabah kahvaltısında basın mensupları ile bir araya geldi.

Burada ilk olarak söz alan Mustafa Kamalak, iktidarı eleştirerek Türkiye'nin problemlerinin giderek arttığını söyledi. Kamalak, Türkiye'nin farklı noktalarında son 10 yılda göçlerin arttığını ifade ederek, "Son 10 yılda öz yurdunu, doğup büyüdüğü yeri terk eden Karadenizli insan sayımız 4 milyonu buldu. Ödemeler dengesinde ki bozukluk, 10 yıl öncesine göre çok daha büyüdü. Mevcut hükümet işsizliğe bir çare bulamadı" dedi.

Kamalak, konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da eleştirirken, daha sonra söz alan Mustafa Destici ise her türlü saldırıya karşı olduklarını ifade ederek "Saldırı kime yapılırsa yapılsın karşıyız. Bir spor camiasına da yapılsa, başka bir şahsa da yapılsa kabul etmemiz mümkün değil. Bir Türk, Kürt kavgası çıkarılmaya çalışılıyor. Bu konuda Trabzon daha önce ağır deneyimler yaşandı. Artık Trabzonspor-Fenerbahçe arasındaki kavgayı bitirmek lazım. İki kulüp arasında dostluklar da var. Dolayısıyla kavganın bitirilmesi lazım. 'Bir musibet bin nasihatten hayırlıdır.' Hiç birimiz bu saldırının olmasıını istemezdik. Ama en azından bundan ders alınır ve bu bir hayra vesile olur. Ben şahsen çok arzu ediyorum Fenerbahçe ve Trabzonspor'un dost olmasını" ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarının Trabzonspor'un şike sürecinde hakkının teslim edilmemesi ile ilgili soruya ise Destici, "Biz haklının hakkını alması için uğraşıyoruz. Hakkın hukuk içinde alınmasından yanayız. Hakkı hukuku kim uygulayacak. Türkiye'yi yönetenler, hukuk adamları, yargı adamları var. Cumhurbaşkanı bakanlar var. Yargı bir karar vermişse bunu uygulaması gereken kimdir yönetenlerdir. Bunu uygulaması gereken TFF'dir. Bunu da uygulatması gereken Başbakan ve Cumhurbaşkanıdır. İki camiayı karşı karşıya getirmek yerine bence Trabzonspor-Fenerbahçe camiasını karşısına alma yerine TFF'ye 'hakkımızı verin' demesi lazım. UEFA bir karar verdi. Dolayısıyla UEFA'nın verdiği kararın sonuçlarını uygulayacak kimdir; TFF. Fenerbahçe'nin üstünde de güçler var" dedi. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mustafa Kamalak Mustafa Destici Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title