Haberler

Milli İttifak, Müsiad Üyeleri ile Bir Araya Geldi

Milli İttifak adayları, Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi'ni ziyaret etti.

SP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay'ın da katıldığı ziyarette Milli İttifak adayları, MÜSİAD üyeleriyle bir araya geldi. Burada ilk olarak söz alan Milli İttifak'ın 1. sıra adayı Osman Cemali Marasalı, ülkenin dışa bağımlı olduğunu belirterek, "Bu memlekete 15 sene önce Ermenistan'a buğday satalım mı satmayalım mı diye tartışması varken maalesef bugün birçok ülkeden buğday ithal eder duruma geldik. Şu an yediğimiz ekmeğin bile yarısı ithal ekmek" dedi.

Üretimi olmayan bir ülkenin sanayileşmesinin de olmayacağını ifade eden Marasalı, sermaye birikiminin de olmaması nedeniyle işsizliğe çare bulunamayacağını dile getirdi. Eğitim politikasını eleştiren Marasalı, "Bizim eğitim stratejimizi 4 ABD'li ve 4 Türk'ün oluşturduğu komisyon belirliyor. ve komisyonda eşitlik olduğu zaman ABD'nin konsolosunun vereceği oy ile karar alınıyor. Bu sistemi ilk olarak değiştirmek zorundayız. Okulda çocuklarımızın nasıl eğitileceğini elin ABD'lisinin belirlemesine müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Milli İttifak'ın bir diğer adayı Mustafa Sertkaya'da hali hazırda var olan 1982 Anayasası'nın yamalı bir bohça haline dönüştüğünü belirterek hakkın üstün tutulduğu bir anayasa yapma sözü verdiklerini söyledi. Her gelen iktidarların kendilerine göre Anayasayı değiştirdiklerini söyleyen Kaya, "Mevcut darbe anayasası hiçbir insanımızın doğru düzgün hukukunu koruyan bir seviyede değildir" dedi. Sertkaya, seçim öncesi tüm partilerin vaatlerinde yeni bir anayasa sözü verdiğini belirterek Milli İttifak olarak da yeni anayasayı çıkaracaklarını söyledi.

Milli İttifak adayı Cumali Akça da, SP ve BBP'nin güçlerinin birleştirmesiyle 7 Haziran seçimlerine güçlü bir şekilde gireceklerini belirterek barajı rahatlıkla açabilecek güce sahip olduklarını dile getirdi. Bu seçimlerin diğer seçimlere göre daha önemli olduğunu ifade eden Akça, Orta Doğu'daki Müslümanlar ve diğer kan ve zulmün yaşandığı coğrafyalardaki Müslümanlar için Milli İttifak'ın iktidara gelmesi gerektiğini dile getirdi.

MÜSİAD Şube Başkanı Mehmet Balin de, 7 Haziran'da yapılacak Milletvekili Genel Seçimlerinin başta Türkiye olmak üzere Malatya'ya hayırlar getirmesini temenni ederek Milli İttifak'a çıktıkları bu yolda başarılar diledi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yaşar Canbay Ermenistan Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title