Haberler

Milli İttifak, Doğanyol ve Pütürge'de

Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi’nin birleşimi ile oluşan Milli İttifak’ta Milletvekili adayları, Doğanyol, Pütürge ve Gökçe’ye gitti.

Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi'nin birleşimi ile oluşan Milli İttifak'ta Milletvekili adayları, Doğanyol, Pütürge ve Gökçe'ye gitti.

7 Haziran Milletvekili Genel Seçimlerine 20 gün gibi kısa bir zaman kalırken, Milli İttifak adayları, ilçe ve köy ziyaretlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Doğanyol ve Pütürge ilçelerine giden Saadet Partisi ve BBP adayları burada vatandaşların sorunlarını dinlediler. İlçede esnafları dolaşarak destek isteyen adaylara, teveccüh gösterilirken gösterilen ilgi de oldukça büyüktü.

İlçe esnafının gidişattan memnun olmadığını gören Milletvekili Adayları, 7 Haziran seçimlerinin bu kapsamda bir şans olduğunu ve bu kötü gidişatın değişmesi adına Milli İttifak kadrolarına destek verilmesini istediler.

Doğanyol'da gerçekleştirilen geniş katılımlı toplantıda, söz alan bölgenin adayı olan Derviş Erdoğan'ın hedefinde iktidar milletvekilleri vardı. Son seçimlerde Doğanyol bölgesinden 2 vekilin iktidar partisinden meclise girmelerine rağmen, hiçbir hizmeti bölgelerine getiremediklerinden şikayetçi olan Erdoğan, ilçede sağlık alanında halen bir yol alınamamasına sert tepki gösterdi.

Saadet Partisi Milletvekili Adayı Osman Cemali Marasalı ise Milli İttifak'ın önemine değinerek, ülkenin geleceği için iktidara talip olduklarını belirtti. Hükümetin uyguladığı politikaları ile yanlış yolda olduğunu vurgulayan Marasalı, Milli Görüş iktidarları döneminde uygulanan ekonomik programların faydalarından bahsetti. Milli Görüş olarak, geçmişte nasıl ülkeye refah ve huzur getirildiyse 7 Haziran seçimlerinden sonra da halkın desteği ile tekrar ülkeyi şaha kaldıracaklarını belirten Marasalı, tek alternatifin Milli İttifak olduğunu dile getirdi.

Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Asiltürk de 7 Haziran seçimlerinin diğer seçimlerden çok daha önemli olduğunu yineleyerek, bu nedenle BBP ve SP olarak Milli İttifak adı altında buluştuklarını belirtti. Türkiye'de kimsenin göremediği bir kirli ittifakın var olduğunu ifade eden Asiltürk, "Bugün iktidarda olan kardeşlerimiz maalesef bu kirli ittifakın ister istemez bir parçası oldular" dedi.

Ülkenin milyonlarca şehidin kanı ile elde edildiğinin altını çizen Asiltürk, özellikle son dönemlerde Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da örgütün kendi kanunlarını uygulamaya koymasına ise tepki gösterdi. Çözüm süreci adı altında örgüte çok taviz verildiğini anımsatan Asiltürk, "Bu vatan bugün Bingöl'ün öbür tarafında artık Türkiye Cumhuriyeti'nin kanunlarının işlemediği polisinin askeri gücünün ellerinin bağlandığı bir ülke olmuştur" diye konuştu.

Ülkenin doğusunun birçok yerinin örgüt tarafından yönetildiğini söyleyen Asiltürk, bölgede verginin örgütçe toplandığını, örgütün mahkemeler kurduğunu dile getirdi. Bölgenin örgüte bırakıldığını savunan Asiltürk, bu konuda ise Hükümeti topa tuttu. İktidarın her ortamda paralel yapı diye tutturduğunu söyleyen Asiltürk, "Ülkenin doğusunda paralel bir devlet kurulmuş. Buna göz yumuluyor" dedi.

Dış güçlerin isteği üzerine bölücü terör örgütünün liderinin muhatap alındığını da sözlerine ekleyen Asiltürk, bu nedenle yaklaşan 7 Haziran seçimlerinin bir kurtuluş olma noktasında tek şans olduğunu söyledi. Milli İttifak'ın iktidara gelmesi ile tüm bu kirli ittifakların da ortadan kalkacağını belirten Asiltürk, Doğan ve Pütürge'nin eskiden olduğu gibi bugünde Milli Görüşe sahip çıkacağından hiç kuşkusunun olmadığını ifade etti.

Adaylar daha sonra Gökçe Mahallesi'nde de vatandaşlarla buluştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Doğanyol Pütürge Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title